Index Vakbarát Hírportál

Csak nevében volt derbi a római derbi, újra élen az Internazionale

2023. november 12., vasárnap 23:11

Az olasz labdarúgó-élvonal (Serie A) 12. fordulójának legjobban várt mérkőzésén, a római derbin gól nélküli döntetlenre végzett egymással a Lazio és az AS Roma, míg az Internazionale visszavette éllovas pozícióját a tabellán.

Az olasz bajnokság idei szezonjának első római derbije csak nevében volt derbi, mert a játék minősége és az izgalmak korántsem emlékeztették arra az embert, hogy az európai topfutball egyik legnagyobb rangadóját tekinti meg éppen.

Az első félidőben inkább a szabálytalanságok domináltak, nem kímélték egymást a játékosok, majd ugyan Bryan Cristante bevette a Lazio kapuját, de les miatt a találatot nem adták meg. 

A folytatásban sem gyarapodtak a veszélyes lehetőségek, kaput eltaláló lövés is ritkaság volt, így történhetett meg az, hogy a teljes mérkőzés alatt a Lazio kétszer, míg a Roma egyetlen alkalommal találta el ellenfele kapuját. Így végül nagyon küzdelmes, de izgalmak és látványosság terén felejthető mérkőzésen végzett egymással gól nélküli döntetlenre a két római csapat. 

A játéknap további mérkőzésein az Internazionale 2–0-ra legyőzte a Frosinonét, így visszavette éllovas pozícióját a bajnoki tabellán. 

Serie A, 12. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok