Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott játékosának csapata teljesen elzárkózott a külvilágtól

2023. november 13., hétfő 14:36

Schäfer András, a magyar válogatott középpályásának csapata, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó helyezettje, az Union Berlin a válogatott szünet alatt zárt kapuk mögött fog edzeni a mielőbbi javulás érdekében.

A fővárosi együttes utoljára augusztus 28-án tudtak mérkőzést nyerni – összesen 14 találkozóból 13-at elvesztettek –, csupán egyetlen döntetlen, a múlt heti Napoli elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen tudtak döntetlent (1–1) játszani.

Beszélnünk kell a Leverkusen elleni meccsről és rengeteg munka vár ránk ebben a két hétben

– mondta Urs Fischer vezetőedző, aki 2018 óta irányítja a csapatot és továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát.

A Bundesligában 11 mérkőzést követően hat ponttal sereghajtók, a BL-ben pedig ugyancsak a tabella végén kullognak egyetlen ponttal. Azonban ez sem lendítette meg a németek teljesítményét, hiszen vasárnap a sorozatot vezető Leverkusen 4–0-s sima győzelmet aratott Fischer együttese felett. 

Schäfer Andrást tavaly novemberben műtötték, miután eltört a lába, januárban visszatért csapatába és újabb sérülést szenvedett. Nem tartott sokáig a 24 éves középpályásnak az öröm, hiszen áprilisban közölték a berliniek, hogy a csapatorvos utasítására nem játszhat, később bebizonyosodott, hogy eltört a lábközépcsontja. Schäfer november elején egy sejtelmes fotót posztolt közösségi oldalára, amiből arra lehet következtetni, hogy közeleg a visszatérése. 

A 2022/2023-as szezonban az Union Berlin a német bajnokság negyedik helyén zárt, így indulhatott a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban, azonban a jó szereplés idén elmarad. 

Következő mérkőzésüket november 25-én a német bajnokságban a tizedik helyen álló Augsburg ellen játsszák hazai pályán. 

(Borítókép: Lars Baron/Getty Images)

Rovatok