Index Vakbarát Hírportál

Szabadon engedése óta először beszélt a Liverpool támadójának édesapja

2023. november 13., hétfő 15:26 | aznap frissítve

A Liverpool labdarúgójának, Luis Díaznak az édesapja, Luis Manuel Díaz először beszélt nyilvánosan azóta, hogy a kolumbiai fegyveres gerillák szabadon engedték őt.

Luis Díaz szüleit október 28-án rabolták el fegyveresek. Édesanyját, Cilenis Marulandát gyorsan megtalálták Barracasban, de édesapja hollétéről sokáig nem volt biztos információ.

Tizenhárom nappal később a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) tagjai adták át Luis Manuel Díazt az ENSZ és a katolikus egyház tisztviselőinek. A helyi média szerint Díazt katonai helikopterrel vitték Valledupar városába, majd az orvosi vizsgálatokat követően visszatérhetett a családjához.

Az emberrablás napján a házaspárt a fegyveresek akkor támadták meg, amikor megálltak egy benzinkútnál Barrancasban, La Guajira északi tartományában.

Az emberrablók később Luis Díaz édesanyját, Cilenis Marulandát egy autóban hagyták, amikor a rendőrség közeledett, de az édesapját elhurcolták. A rendőrség eredetileg azt mondta, hogy valószínűleg egy bűnbanda a felelős a cselekményért.

A legyengült Díaz – akit a családtagjai segítettek fel és le egy székről – újságíróknak mesélt az átélt nehézségekről.

„Sokat lovagoltunk a hegyekben, közben sokszor esett az eső, és csak úgy hemzsegtek körülöttünk a rovarok. Nem tudtam nyugodtan aludni, nagyon nehéz volt, majdnem 12 napig nem aludtam. Még mindig nem tudom megérteni, miért vittek el engem. Azt mondták nekem, hogy maradjak nyugton, nem lesz semmi bajom” – nyilatkozta a férfi a The Guardian szerint. 

A kolumbiai rendőrség szombat reggel közölte, hogy eddig négy gyanúsítottat tartóztatott le az üggyel összefüggésben.

Az ELN Kolumbia legfőbb aktív gerillacsoportja. 1964 óta harcol az állam ellen, és becslések szerint 2500 tagja van. A Venezuelával határos régióban a legaktívabbak, ahol Luís Manuel Díaz és felesége él. 

Rovatok