Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan kirúghatják az olasz címvédő edzőjét, már utódját is tudni vélik

2023. november 13., hétfő 14:58

Minden bizonnyal néhány napon belül menesztik posztáról Rudi Garciát, az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő Napoli vezetőedzőjét. A címvédő nápolyi csapat a vártnál sokkal gyengébben teljesít, így a vezetőség szerint eljött az idő a váltásra. És már azt is tudni vélik, hogy ki lesz az utód.

A hétvégén újabb vereséget szenvedett a Napoli az olasz bajnokságban, ezúttal az Empoli egy góllal bizonyult jobbnak riválisánál, méghozzá a Diego Armando Maradona Stadionban. A kudarc után egybehangzó információk állítják, hogy végérvényesen letelt Rudi Garcia ideje, és hamarosan menesztik posztjáról a francia szakembert. 

Rudi Garcia nyáron vette át a legutóbbi szezonban hatalmas fölénnyel bajnoki címet nyerő Napoli kispadját, de a domináns formát nem tudta folytatni a csapat, sőt több kellemetlen pofonba is beleszaladt. Így már egy ideje inog a kispad Garcia alatt, egybehangzó információk szerint már csak néhány napja maradt hátra. Sajtóértesülések arról számoltak be, hogy a Napoli vezetősége az utód megtalálásán dolgozik, a posztra az egyik legesélyesebb Igor Tudor. 

A horvát szakembernek jelenleg nincs csapata, legutóbb a francia Olympique de Marseille-t irányította, és könnyen elképzelhető, hogy hamarosan a nápolyi együttes edzőjévé válik. A Napoli jelenleg a bajnokság negyedik helyén áll, 6 győzelem mellett 3 döntetlen és 3 vereség áll neve mellett. A Bajnokok Ligája csoportjában ugyan továbbjutó helyen áll, de mutatott játéka nem meggyőző, a rendkívül rossz formában lévő Union Berlin ellen hazai környezetben csak döntetlenre futotta. 

Rovatok