Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi Péter a télen távozhat Lipcséből, Amerikában köthet ki

2023. november 15., szerda 12:49

Német lapértesülés szerint Gulácsi Péter a télen elhagyhatja a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipziget.

Arról már korábban is szóltak a hírek, hogy a súlyos sérülése után a rangsorban hátrébb szoruló magyar válogatott kapus számára a végéhez közeledik a lipcsei karrier.

Utódja is megvan már, a Ferencvárossal egy Ekl-csoportban szereplő Genk 21 éves kapusa, Maarten Vandevoort 10 millió euróért érkezik a nyáron az RB Leipzighez.

Bár a 33 éves magyar játékos szerződése még egy évig, 2025 nyaráig érvényes lenne, a körülmények miatt külön utakon folytathatják a felek, német lapértesülés szerint pedig ehhez még a nyárig sem kell várni.

A Red Bull-cégcsoporton belüli New York Red Bulls ugyanis Emil Forsberget és Gulácsi Péter is vinné a nyáron – írja az LVZ.

Die Transferphase wirft ihre Schatten voraus: @RBLeipzig steht der Abgang eines Fanlieblings bevor. Emil #Forsberg strebt einen Winterwechsel an und könnte Peter #Gulacsi gleich noch mitnehmen. @schfer_g beleuchtet die Hintergründe. #RBLeipzig #transfers https://t.co/RD0yHT4jnJ

— LVZ Sport (@LVZSport) November 14, 2023

A BVSC, majd az MTK utánpótlásában nevelkedő Gulácsi 2008-ban igazolt a Liverpoolhoz, majd néhány kölcsönadást követően 2013-ban a Red Bull Salzburg kapusa lett.

Két bajnoki cím és két Osztrák Kupa-siker után 2015 nyarán 3 millió euróért az RB Leipzighez szerződött, a klub színeiben eddig 286 mérkőzésen lépett pályára, ezek közül 90-et hozott le kapott gól nélkül.

Az 51-szeres magyar válogatott futballista Német Kupát nyert jelenlegi csapatával.

(Borítókép: Gulácsi Péter. Fotó: Filip Singer / MTI / EPA)

Rovatok