Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok hátvéd beperli a Manchester Cityt

2023. november 21., kedd 13:21

Benjamin Mendy, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City korábbi játékosa sajtóhírek szerint beperli a Bajnokok Ligája-győztes, angol bajnoki címvédő együttest.

Jelenleg a francia első osztályú Loriennél futballozó Mendy állítólag elmaradt fizetése miatt tereli jogi útra az ügyet, amely egy 2021-ben történt esettel áll összefüggésben. A francia labdarúgót ugyanis szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolták meg, az angol klub pedig még a vizsgálat lezárulta előtt csökkentette a tízszeres válogatott fizetését.

Mendyvel szemben két vádpont fogalmazódott meg: az egyik szexuális zaklatásról, a másik nemi erőszakról szólt. Előbbi januárban, utóbbi nyáron zárult le, és végül mindkettőben felmentették a vádak alól a játékost. A futballista erre hivatkozva pedig most követeli

az akkor elmaradt bérének százszázalékos kárpótlását a Citytől, mintegy 10 millió fontot (4.35 milliárd forintot).

Mendy nyáron igazolt el a Premier League bajnokától a francia élvonalbeli Lorient-hez, amely 12 mérkőzés után 2 győzelemmel, 5 döntetlennel és 5 vereséggel kieső helyen áll a Ligue 1-ben. A 29 éves hátvéd peremembernek számít: háromszor lépett pályára, összesen 78 percet töltött a pályán.

A francia futballista 2018-ban tagja volt a világbajnok együttesnek, a Manchester Cityvel FA-kupát nyert, négyszer lett bajnoki aranyérmes, illetve francia bajnoknak is mondhatja magát.

Rovatok