Index Vakbarát Hírportál

Az orosz sajtó kapufát lőtt Szoboszlaival, válogatottjuk gólgálát rendezett

2023. november 21., kedd 14:49

Az orosz labdarúgó-válogatott Volgográdban 41 ezer néző előtt 8–0-ra legyőzte Kubát barátságos mérkőzésen, az orosz sajtó viszont „benézte” a magyar együttes csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak a válogatott vasárnapi győzelmét ünneplő felesét.

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap a Montenegró elleni hazai győzelmével (3–1) bebiztosította a G csoport első helyét a 2024-es németországi selejtezősorozaton.

A találkozóról a Rusfootball nevű hírportál is beszámolt, ám tévesen...

Cikkükben ugyanis azt írták, hogy a magyarok csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik „vodkát” húzott le. Jó, azt írjuk azért a javukra, hogy a magyar jelzőt használták a vodka mellé, ami így áthallással már megfelel a tradicionális magyar röviditalnak, a pálinkának.

Amit viszont így önmagában a jelek szerint nem ismernek az orosz olvasóik. No, máris itt a piaci rés a bátor szellemű vállalkozóknak: népi italunkkal betörni, és helyet követelni a minden bizonnyal komoly fogyasztással bíró orosz piacon. Ennek gyakorlati megvalósítását most az ukrajnai háborús helyzet miatt meghozott szankciók amúgy nem teszik lehetővé.

Hasonló okból Oroszország labdarúgó-válogatottja nagyon kevés meccsen léphetett pályára idén, a volgográdi találkozót azonban hivatalos mérkőzésnek ismerte el a sportági világszövetség (FIFA). A Szbornaja a FIFA-rangsorban jelenleg a 39., a kubai válogatott pedig a 169. helyet foglalja el.

A hétfői az idei utolsó fellépése volt az orosz csapatnak. A meccs góljait nyolc különböző játékos szerezte, a különbség pedig még nagyobb is lehetett volna, de a hazaiak a hajrában tizenegyest hibáztak. Az orosz futballhistóriában a mostani a második legnagyobb győzelem, a lista élén az a 9–0-s diadal áll, amelyet a válogatott 2019. június 8-án aratott San Marino csapata felett Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.

A kubaiak szakvezetője, Yunielis Castillo a találkozó után panaszosan megjegyezte: játékosainak új futballcipőket kellett vásárolniuk Volgográdban, mivel a magukkal vitt lábbelik alkalmatlanok a játékra.

(MTI/Index)

Rovatok