Index Vakbarát Hírportál

A Leipzig eladná, Gulácsi viszont küzdeni akar a helyéért Németországban

2023. november 23., csütörtök 10:50

Egyre valószínűbb, hogy a magyar válogatott Gulácsi Péter rövidesen távozik az RB Leipzigtől. Ugyan a kapus szeretne megküzdeni a helyéért, a klubvezetés állítólag döntött arról, hogy a következő szezontól a Janis Blaswichre, valamint az újonnan érkező Maarten Vandevoordtra számítanak az első keretben, Gulácsira nem.

A német Sky Sport riportere, Florian Plettenberg számolt be a döntésről, mely szerint a Leipzig vezetői elengednék Gulácsi Pétert a csapattól. A térdszalagszakadásából nyáron felépült kapus nem tudta visszaszerezni a helyét Marco Rose vezetőedző kezdőcsapatában, így jó ideje cikkeznek arról Németországban, hogy pályafutása 2015 óta tartó lipcsei szakasza hamarosan véget érhet.

A korábbi információk arról szóltak, már tavasszal válthat, méghozzá a Red Bull családon belül, a New York Red Bullshoz szerződve. Plettenberg mostani posztjáról az amerikaiakról nem esik szó, arról viszont igen, hogy a Leipzig vezetői egyáltalán nem ragaszkodnak a 33 éves kapushoz. Sőt, konkrét ajánlat esetén már télen megválnának tőle, a csapatnál ugyanis a 2024–2025-ös idény keretét tervezve a mostani kezdőkapussal, a német Jan Blaswichkel, valamint a már biztosan érkező belga szupertehetséggel, Maarten Vandevoordttal számolnak a poszton.

A Sky Sport újságírója hozzátette, Gulácsi egyelőre nem törődik bele a helyzetébe, most, hogy újra egészséges, szeretne megküzdeni a helyéért a klubnál. Már csak azért is, mert 2015 óta igazán hozzánőtt a városhoz, a klubhoz és a szurkolókhoz.

Topmentalitás

– jegyzi meg ezzel kapcsolatban Plettenberg, aki arról is írt, Gulácsi jelenlegi szerződése 2025 nyaráig érvényes, ráadásul van benne egy opció, mely alapján automatikusan meghosszabbodik a 2025–2026-os évadra is, amennyiben adott meccsszám felett kapna lehetőséget a magyar játékos.

Az 51-szeres válogatott labdarúgó eddig 286 tétmérkőzésen szerepelt a Leipzigben, ezzel a klub örökranglistáján a negyedik helyen áll. A Bundesligában 203 lejátszott bajnokival pedig egyenesen a lipcseiek csúcstartója.

Rovatok