Index Vakbarát Hírportál

Kilencévnyi börtönbüntetés várhat a Barcelona korábbi sztárjára

2023. november 24., péntek 08:20

Hosszú évekre börtönbe kerülhet Dani Alves, az FC Barcelona és a brazil labdarúgó-válogatott korábbi klasszisa, miután a spanyol ügyészségen kilencévnyi szabadságvesztést kértek rá, valamint 150 ezer eurónyi kártérítés megfizetésére köteleznék a szexuális erőszakkal vádolt játékost.

A Marca információi szerint Alvesnek a tárgyalás megkezdése előtt lehetősége lesz vádalkut kötni, ha bűnösnek vallja magát, úgy jelentősen csökkentheti a rá váró büntetést, igaz, a lap szerint nem tudja megúszni a tényleges szabadságvesztést. Jelen állás szerint azonban erre nem hajlandó. 

A korábbi kiváló futballista januárban került előzetes letartóztatásba szexuális bűncselekmény gyanújával. Bár eleinte tagadta, hogy egyáltalán ismerné a 23 éves nőt, aki erőszakkal vádolta meg, később beismerte, valóban találkoztak 2022 decemberében egy szórakozóhelyen, ahol aztán sor került az aktusra is. Ám Alves szerint minden a nő beleegyezésével történt. Később azzal egészítette ki a nyilatkozatát, felesége védelmében hazudott az első vallomásában, mert remélte, így eltusolhatja a megcsalás tényét. Februárban már arról szóltak a hírek, a labdarúgó jövőjére nézve nem sok jóval kecsegtet a tény, hogy egy hónap alatt négyszer is megváltoztatta a vallomását.

A Marca a mostani értesülést azzal egészíti ki, a brazil védőügyvédje hiába kérvényezte, harmadjára is elutasították a beadványát, ami lehetővé tette volna Alves számára, hogy szabadlábon védekezzen. Az első tárgyalási nap időpontját egyelőre nem tűzték ki, spanyol sajtóhírek szerint azonban nem valószínű, hogy a karácsonyi időszak előtt megindulna a folyamat, inkább jövő januárra várhatóak az első meghallgatások.

A brazil labdarúgó az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, Brazíliával pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

Alves legutóbbi csapata, az UNAM, amelynek 2022 júliusa óta volt a játékosa, a mexikói együttes január végén szerződést bontott vele.

(Borítókép: Dani Alves 2023. január 8-án az UNAM játékosaként. Fotó: Ismael Rosas / Eyepix Group / Future Publishing via Getty Images)

Rovatok