Index Vakbarát Hírportál

Újabb nemzetközi meccs költözik Budapestre a gázai konfliktus miatt

2023. november 24., péntek 09:13

Belgrád helyett Budapesten, a Puskás Arénában rendezik jövő csütörtökön az izraeli Makkabi Haifa és a francia Stade Rennes mérkőzését a labdarúgó-Európa-liga csoportkörében – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Az európai szövetség csütörtökön a honlapján közölte, hogy mégse a Rajko Mitics Stadionban játsszák a találkozót, amit a palesztin–izraeli fegyveres konfliktus miatt halasztottak el október 26-ról. Abban nincs változás, hogy a meccsre zárt kapuk mögött kerül sor.

A Stade Rennes legutóbb a francia élvonal negyedik helyén zárt, jelenleg viszont csak a 13. pozíciót foglalja el. A Makkabi négy mérkőzéssel a hetedik helyen állt, mikor felfüggesztették az izraeli bajnokságot.

Az izraeli férfiválogatott a felcsúti Pancho Arénában rendezte a Svájc és Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőjét, a közel-keleti ország női válogatottja pedig december 5-én ugyanott fogadja az észteket a Nemzetek Ligája csoportkörében – idézte fel az MTI.

Izrael ugyan vezetett, végül 2–1-re kikapott Romániától a Felcsúton rendezett mérkőzésen, ezzel lett matematikailag is biztos, hogy keleti szomszédunk ugyancsak kijut a németországi kontinensviadalra.

(MTI / Index)

Rovatok