Index Vakbarát Hírportál

Nem elég az Argentína elleni hazai vereség, pontlevonással is sújthatják a brazilokat

2023. november 25., szombat 08:02

Eljárást indított pénteken a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a brazilok, valamint az argentinok ellen annak nyomán, hogy a két válogatott kedden játszott világbajnoki selejtezője nézőtéri rendbontás miatt csaknem félórás csúszással kezdődött el.

A FIFA az argentin szövetséget a rendbontás, valamint a késés, a brazilokat pedig a nem megfelelő biztonsági intézkedések miatt akarja felelősségre vonni – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A két ősi rivális szurkolótábora között a himnuszok közben tört ki verekedés, melynek aztán a rendőrök vetettek véget. A csapatok ugyanakkor az öltözőbe vonultak addig, amíg helyreállt a rend, így a meccs 27 perc késéssel kezdődött el. A találkozót a vb-címvédő argentinok nyerték 1–0-ra. A balhéról készült videókért klikk ide!

A FIFA azt egyelőre nem közölte, hogy mikorra várható ítélet és esetleges szankció az ügyben. Dél-amerikai sajtóhírek szerint azonban a jelentős pénzbüntetéstől kezdve akár pontlevonásig is terjedhet a büntetési tétel a rendező brazilok esetében.

A kontinensen jövő szeptemberben játszanak újabb vb-selejtezőket. Brazília akkor Ecuadort, Argentína pedig Chilét fogadja majd. A következő brazil–argentin összecsapásra a jövő évi Copa Americáig biztosan várni kell, azt a tornát június 20-tól július 14-ig rendezik az Egyesült Államokban.

Az argentinok hat meccs után öt győzelemmel és egy vereséggel a CONMEBOL-csoport élén állnak, a brazilok viszont elképesztő negatív szériával csak a hatodikok. A sárga-kékek legutóbbi négy vb-selejtezőjükön nyeretlenek (három vereség egy döntetlen), június óta pedig hatból csak egy mérkőzésen sikerült győzniük. Mi több, az argentinok elleni 1–0 ráadásul történelmük első hazai pályán elszenvedett vb-selejtezője volt!

(MTI / Index)

Rovatok