Index Vakbarát Hírportál

Schäfer András hat hónappal a sérülése után ismét pályára lépett

2023. november 25., szombat 17:29

Schäfer András visszatért: a 22-szeres magyar válogatott középpályás májusi lábtöréséből felépülve hat hónap elteltével léphetett pályára ismét a Bundesligában. Az Augsburg ellen 1–1-es döntetlent hozó bajnokin szűk 30 perc jutott neki. A szezon 12. fordulójában hatgólos rangadót nyert a Borussia Dortmund a Borussia Mönchengladbach ellen, míg a Leverkusen kiütötte idegenben a Werder Brement, ezzel visszaállt a tabella élére.

Megdöbbentő, de már több mint fél éve, hogy az Union Berlin az előző idény hajrájában 4–2-re legyőzte az SC Freiburgot, ezzel pedig óriási lépést tett története első Bajnokok Ligája-szereplése felé. A BL-indulás végül összejött, a siker azonban vezéráldozattal járt, mint néhány nappal később kiderült, a csapat magyar válogatott középpályása, Schäfer András – az idényben már harmadszor – súlyosan megsérült a Sallaiék elleni meccsen.

A futballista már akkor elárulta, egy pillanatig sem akar kapkodni a visszatéréssel, fontosabb, hogy ezúttal teljesen felépüljön és megerősödjön, hogy ne kövesse a sérüléshullámot egy újabb, majd újabb kihagyás.

190 nap telt el, de Schäfer szombaton délután ismét pályára léphetett a Bundesligában. A 24 esztendős középpályás a 67. percben csereként lépett pályára az Unionban, a vendég Augsburg ekkor már 1–0-ra vezetett Ermedin Demirovic büntetőjével. A 22-szeres válogatott labdarúgó a hosszabbítással együtt szűk 30 percet töltött a pályán, így részese lehetett Kevin Volland hajrában születő egyenlítésének. A válogatottszünetben edzőt váltott piros-fehérek azonban ezzel az egy ponttal még nincsenek kinn a vízből, immáron 14 tétmeccset számlál a nyeretlenségi szériájuk. Ráadásul úgy, hogy a berliniek védője, Robin Knoche is elvégezhetett a találkozón egy tizenegyest, ám augsburgi kollégájával ellentétben kihagyta azt...

A Borussia Dortmund ugyan 28 perc alatt kétgólos hátrányba került a Borussia Mönchengladbach ellen, még az első félidőben fordítani tudott. Végül a 97. percben született Donyell Malen-góllal 4–2-re győzött hazai pályán.

A fordulót az élről kezdő, a Bayern München péntek esti sikere után a második helyre szoruló Leverkusen kiütötte idegenben a Werder Brement, 3–0-s magabiztos győzelmével pedig visszavette az első helyet a tabellán.

A Freiburg 1–1-re végzett a Darmstadt ellen – Sallai Roland egyelőre még nem lehetett a házigazda meccskeretének tagja. Az RB Leipzig 2–1-re kikapott a Wolfsburg otthonában. A vendégeknél Willi Orbán továbbra is a visszatérésre készül, Gulácsi Péter viszont legalább leülhetett a kispadra.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
Union Berlin–Augsburg 1–1 (0-1)

További eredmények
Freiburg–Darmstadt 1–1
Borussia Dortmund–B. Mönchengladbach 4–2
Werder Bremen–Bayer Leverkusen 0–3
Wolfsburg–RB Leipzig 2–1

Rovatok