Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai érdemjegyei: volt jobb, túl erős csapat a City

2023. november 25., szombat 16:11

Meglehet, a Montenegró elleni világklasszis teljesítmény után a Premier League nagy rangadóján is valami hasonlót várt Liverpool városa és Magyarország Szoboszlai Dominiktól, de hát egyfelől „nem kell mindig kaviár”, másfelől a Manchester City nem Montenegró, hanem a világ legerősebb klubcsapata. Ami tény: Jürgen Klopp 73 percnyi játék után lecserélte honfitársunkat.

Szoboszlai Dominik az Eb-selejtezők zárófordulójának legszebb gólját szerezte, ezzel a munícióval érkezett a Liverpool magyar üdvöskéje az Etihad Stadionba a Premier League Manchester City elleni csúcsrangadójára. Pep Guardiola, a hazaiak katalán mestere már a bevezető sajtótájékoztatón gratulált honfitársunknak vasárnapi bravúrjához. 

Aztán a válogatottszünetet követő első PL-mérkőzésen 73 perc jutott Dominiknak, ennyi idő után Cody Gakpo váltotta a magyar válogatott csapatkapitányát. 2023-ban a Liverpool az első vendégcsapat, amely nem vereséggel távozott a City otthonából!

A megszerzett egy ponthoz Szoboszlai Dominik is hozzátette a magáét, de ahogy a különböző angol és nemzetközi online termékek hangsúlyozzák, volt már jobb meccse is a magyar válogatott csapatkapitányának. Ami az osztályzatokat illeti, a hatosok dominálnak.

Nbcsports.com: 6. Néhány finom labdaérintés, de nem tudta döntően befolyásolni a mérkőzés alakulását.

Goal.com: 5. Keményen dolgozott, de az egyik legvisszafogottabb teljesítménye volt, amióta megérkezett a nyáron az Anfieldre. Semmi érdemleges dolgot nem tudott alkotni, és húsz perccel a vége előtt lecserélték.

Squawka.com: 5,5. Nem kellett kétszer szólni neki, hogy vegyen részt a támadásokban. Proaktív volt abban a szerepben, a box-to-box középpályás feladatkörében, amelyet Klopp neki osztott.

Onefootball.com: 6. Gyönyörű összjátékok a társakkal az első félidőben, nem is egyszer helyzetbe hozta Darwin Núnezt. Szünet után eltűnt, le is cserélték.

Liverpoolworld.com: 5. Az első félidőben blokkolták egy lehetőségét, továbbá helyzetbe hozta Núnezt, de utóbbi kihagyta. Túlságosan könnyedén engedte Akét építkezni Haaland gólja előtt.  Nem volt tényező szünet után, le is cserélték. Egyike volt a ritka gyengébb meccseinek.

Eurosport.com: 7. Kommentár nélkül.

Thisanfield.com: 6. Jonesszal együtt feddést kapott Klopptól, amiért egyszer-kétszer nem a legjobban helyezkedett. Ellenben rendszerint ő volt a kezdeményezője a támadóharmadba irányuló passzoknak. Amiből amúgy elég kevés volt. Kissé meglepő volt, hogy lecserélték, de az az igazság, hogy messze volt csúcsformájától.

Footballtoday.com: 6. A magyar keményen próbálkozott, szeretett volna alkotni, de ez nem az ő napja volt. A City lebirkózta őt a középpályán.

Anfieldwatch.co.uk: 6.

Dailysports.net: 6,1

Rovatok