Index Vakbarát Hírportál

Presztízscsatát nyert a magyar válogatott szélső, csapata dobogóra lépett

2023. november 26., vasárnap 21:02

Bolla Bendegúz jelenlegi csapata, a Servette magabiztos győzelmet aratott a 14-szeres magyar válogatott szélső korábbi együttese, a Grasshopper ellen a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Sorozatban a nyolcadik bajnokiján maradt veretlen, és a hetediket nyerte meg a svájci élvonalban szereplő Servette FC. A Bolla Bendegúzt ismét a kezdőbe nevező, ám ezúttal a védelem helyett a középpálya jobb szélén szerepeltető együttes 2–0-ra verte Jeremy Guillemenot és Timothe Cognat góljával a mindössze a 10. helyen álló Grasshoppert. A házigazdának az is belefért, hogy az első félidőben Chris Bedia találatát visszavonja a videobíró, majd a második játékrész közepén az elefántcsontparti támadó egy tizenegyest is kihagyjon.

Bolla augusztus végén kölcsönbe érkezett az együtteshez, a 6. fordulóban debütált, azóta pedig hatszor kezdett, háromszor becserélték, és csupán egy bajnokin nem jutott szóhoz. Eddig egy gólja van. Ami még izgalmasabb, hogy a csapatát többnyire 4–4–2-ben játszató René Weiler vezetőedző igazi jolly jokerként veti be őt: az elmúlt hetekben játszott a védelem jobb oldalán, a középpálya bal szélén, ezúttal pedig jobbszélsőként kapott lehetőséget.

A 14-szeres válogatott labdarúgóval még a számára kiemelt jelentőséggel bíró meccs előtt beszélgettünk, exkluzív interjúnkban a taktikai sokszínűsége mellett kitértünk a légiósélet nehézségeire, valamint a múlt héten véget ért Európa-bajnoki selejtezősorozatra is. Bolla őszintén beszélt a szürke hétköznapok kihívásairól és a Montenegró elleni sikert követő ünneplésről is. Mindezekről itt olvashat!

Újabb sikerével a Servette feljött a dobogóra – a megelőzött St. Gallen az idényt pocsékul kezdő, még most is csak az utolsó előtti, 11. helyen álló FC Basel otthonában kapott ki –, hátránya mindössze két pont az élen álló FC Zürichhel szemben.

Rovatok