Index Vakbarát Hírportál

Itt a szezon gólja: elképesztő mozdulattal talált be a United támadója

2023. november 26., vasárnap 17:58

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 13. fordulójában az Everton a Manchester United csapatát fogadta. A találkozó 3. percében Alejandro Garnacho őrületes góljával szerezte meg a vezetést a vendégcsapat. Végül a „vörös ördögök” 3–0-ra nyertek.

A Premier League 13. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a nemrégiben 10 pontos levonással sújtott Everton a Manchester Unitedot fogadta. A United 19 éves támadója, Alejandro Garnacho szépségdíjas találattal nyitotta a gólok sorát.  

A találkozó 3. percében Marcus Rashford kapott hosszú indítást a jobb szélen, Diogo Dalot elé pöckölte a labdát, aki beadásával Alejandro Garnachót kereste a hosszú oldalon. Meg is találta a fiatal argentint, olyannyira, hogy Garnacho akrobatikus mozdulattal, ollózva tűzte kapura a labdát, őrületesen nagy gólt ragasztva Jordan Pickford kapujának bal felső sarkába. Az argentin támadó joggal pályázhat a szezon góljára. 

Garnacho ezzel a Manchester United legfiatalabb játékosa lett Wayne Rooney óta, aki betalált a Goodison Parkban. És azt ugye jól tudják a futball szerelmesei, hogy Rooney is jegyzett pályafutása során egy ehhez hasonló szépségdíjas találatot.

A félidőben megtartotta előnyét a United, 45 perc játék után 0–1 volt az állás. A második játékrész elején Marcus Rashfordot buktatták a tizenhatoson belül, az eset egyértelmű volt, a pontrúgást pedig maga a sértett végezte el, és duplázta meg csapata előnyét. A találkozó utolsó 15 percének elején Anthony Martial talált be közelről Bruno Fernandes passzából, ezzel már három gólosra nőtt a United előnye. 

Ezután már nem változott az eredmény, a Manchester United összességében a vártnál könnyebb győzelmet aratott, a vége 3–0. 

A játéknap korábbi mérkőzésén a Tottenham hazai pályán előnyből vesztette el a pontokat az Aston Villa ellen, ezzel a londoniak már sorozatban harmadik vereségüket könyvelték el.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
13. FORDULÓ

Tottenham–Aston Villa 1–2 (1–1)
Everton–Manchester United 0–3 (0–1)

KORÁBBAN:
Sheffield United–Bournemouth 1–3 (0–2)
Burnley–West Ham United 1–2 (0–0)
Luton Town–Crystal Palace 2–1 (0–0)
Newcastle United–Chelsea 4–1 (1–1)
Nottingham Forest–Brighton 2–3 (1–2)
Brentford–Arsenal 0–1 (0–0)
Manchester City–Liverpool 1–1 (1–0)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok