Index Vakbarát Hírportál

Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Tottenham az angol bajnokságban

2023. november 26., vasárnap 17:10

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 13. fordulójában a Tottenham hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget az Aston Villától. A játéknap másik mérkőzésén a Manchester United a napokban 10 pontos levonással sújtott Everton otthonába látogat.

Kulcsfontosságú mérkőzés várt a Tottenhamre, már csak azért is, mivel a londoniak legutóbbi két bajnokijukat elvesztették, az aktuális ellenfél pedig a szintén élmezőnybe tartozó Aston Villa volt. Ange Postecoglu csapata kezdte aktívabban a találkozót, olyannyira, hogy a 22. precben már zörgött az Aston Villa hálója. Szöglet után Giovani Lo Celso jókor volt jó helyen, elé pattant a labda, ő pedig védhetetlenül a léc alá bombázott, 1–0. 

Alig telt el néhány pillanat, válaszolt a vendégcsapat Ollie Watkins révén, de a találatot végül leshelyzet miatt nem adták meg. Nem úgy, mint az első félidő hosszabbításában Pau Torres fejesét, aki Douglas Luiz beívelését juttatta közvetlen közelről a kapuba, 1–1. A fordulást követően a kezdeményezés maradt a Villa oldalán, sőt a 61. percben Youri Tielemans tűpontos beadását Watkins kezelte le, majd kilőtte a bal alsó sarkot, fordítottak a vendégek. 

A folytatásban többnyire kiegyenlített játék zajlott, mindkét oldalon voltak lehetőségek, de komolyabb gólhelyzet nem alakult ki. Aztán 5 perccel a rendes játékidő vége előtt Heung-min Szon talált be, de gólját elvette a videóbíró les miatt, maradt az 1–2. Ez az eredmény pedig a lefújásig nem változott, az Aston Villa bravúros győzelmet aratott a Tottenham stadionjában, a londoniak pedig sorozatban harmadik vereségüket könyvelhették el. 

A játéknap másik mérkőzésén a 10 pont levonással sújtott Everton vendége a Manchester United lesz. Mint ismert, a forduló rangadóján szombat kora délelőtt a Manchester City döntetlenre végzett a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool ellen. 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
13. FORDULÓ

Tottenham–Aston Villa 1–2 (1–1)
Everton–Manchester United 17.30 

KORÁBBAN:
Sheffield United–Bournemouth 1–3 (0–2)
Burnley–West Ham United 1–2 (0–0)
Luton Town–Crystal Palace 2–1 (0–0)
Newcastle United–Chelsea 4–1 (1–1)
Nottingham Forest–Brighton 2–3 (1–2)
Brentford–Arsenal 0–1 (0–0)
Manchester City–Liverpool 1–1 (1–0)

Rovatok