Index Vakbarát Hírportál

Újra kezdőként léphet pályára a magyar válogatott kapusa a Bajnokok Ligájában

2023. november 28., kedd 09:35

A Manchester City ellen nem Gulácsi Péter védi az RB Leipzig kapuját, de Marco Rose vezetőedző szeretné, ha a Young Boys ellen már a magyar válogatott játékossal kezdődne az összeállítás.

Marco Rose az angol bajnok elleni keddi Bajnokok Ligája-meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, Gulácsi ott van a keretben, teljesen felépült a hosszú kihagyás után. Viszont lábujjsérülése hátráltatta, ezért kihagyott néhány edzést, így Janis Blaswich véd majd a City ellen, de a következő csoportmeccsen a magyar kapussal számol a német tréner:

Azt szeretném, hogy a svájciak ellen kezdő legyen. Mert fontos játékos számunkra

– hangsúlyozta Rose.

A 33 éves, 51-szeres magyar válogatott kapus tavaly októberben a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen térdszalagszakadást szenvedett, és csaknem egy évig nem játszott. Sőt a klubvezetés terveiben állítólag nem szerepel Gulácsi, és eladná játékjogát legkésőbb jövő nyáron. Mint ismert, a lipcseieket erősíti a következő szezontól Maarten Vandevoordt is, aki a belga Genktől érkezik. 

A lipcseieket meglepetésvendégként meglátogatta a Liverpoolban játszó Szoboszlai Dominik, akit nagy örömmel üdvözölt Marco Rose. 

Rovatok