Index Vakbarát Hírportál

A PSG ultrái egy párizsi kocsmában támadtak rá az angol szurkolókra a BL-rangadó előtt

2023. november 28., kedd 14:24

Ezúttal sem telik el úgy Bajnokok Ligája-forduló, hogy a játéknap valamelyik mérkőzését megelőzően ne történne szurkolói összetűzés, rendbontás. A Paris Saint-Germain ultrái hétfő este egy helyi kocsmában támadtak rá az angol vendégszurkolókra.

Több kulcsfontosságú mérkőzést rendeznek kedd este a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportkörében, az F-jelű kvartettben például a Paris Saint-Germain az angol Newcastle Unitedot látja vendégül. A franciáknak van miért visszavágniuk szigetországi riválisuknak, mivel az odavágón súlyos, 4–1-es vereséget szenvedtek. 

A párizsi klub drukkerei úgy gondolták, hogy mielőtt pályára lépne csapatuk, a találkozót megelőző este kezükbe veszik az irányítást, és az angol csapat szurkolóin állnak bosszút. A PSG ultrái egy helyi kocsmában támadtak rá az angolokra, akik éppen békésen múlatták az időt. Az esetről több videó is készült. 

A hazai drukkerek pirotechnikai eszközöket használva estek neki a vendégszurkolóknak, akik megpróbálták eltorlaszolni az ajtókat annak reményében, hogy lelassítsák a párizsiakat. Az agresszív támadásra a Newcastle szimpatizánsai székeket és poharakat dobáltak a franciák irányába. 

Helyi beszámolók szerint a francia rendőrség figyelmezette az angol szurkolókat vendéglátó szórakozóhelyeket, hogy fontolják meg a korábbi zárást hasonló incidensek elkerülése végett, de ennek ellenére mégis összetűzésbe került a két tábor. Súlyosabb sérültekről egyelőre nincsen hír. 

A Paris Saint-Germain–Newcastle mérkőzést 21 órai kezdettel rendezik a francia fővárosban, míg a csoport másik mérkőzésén a Borussia Dortmund Milánóban vendégeskedik. A játéknap felvezetőjét alább olvashatja. 

Rovatok