Index Vakbarát Hírportál

Hosszabb kihagyás vár a magyar válogatott középpályására

2023. november 28., kedd 12:43

A Fehérvár FC hivatalos honlapján erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, a Kecskemét elleni bajnokin megsérült Kalmár Zsolt a jelek szerint már nem léphet pályára a 2023-as naptári esztendőben.

A KTE elleni (3–3) bajnokin az első félidőben lecserélt Kalmár Zsoltról a hétfői vizsgálatok után ígért bővebb információt edzője, Bartosz Grzelak, aki vasárnap este még csak annyit jelentett ki:

Tapasztalataim szerint sosem jelent jót, ha valaki így hagyja el a pályát. 

A svéd szakembernek igaza lett, klubközeli források a vizsgálatokat megelőzően mintegy hathetes kihagyást jósoltak a 28 éves középpályásnak, a hétfői eredmények alapján azonban úgy fest, komolyabb lehet Kalmár sérülése, mint azt elsőre gondolták.

A Vidi klubhonlapja ugyan a várható rehabilitáció időtartamáról nem tesz konkrét említést, a csapatorvosra hivatkozva azt írja, a játékos „hosszabb kihagyásra számíthat”. A Fehérvárnak 2023-ban már csak három meccse van, a Puskás Akadémiát és a Paksot odahaza fogadja, míg a Mezőkövesdhez idegenbe látogat. A jelenleg listavezető paksiak elleni „évzáró” december 16-án, azaz kevesebb mint három hét múlva lesz.

Kalmár Zsolt a Kecskemét elleni mérkőzésen egy rossz mozdulat következtében lágyéktáji sérülést szenvedett. Az elvégzett képalkotó vizsgálatok alapján játékosunk várhatóan hosszabb kihagyásra számíthat

– mondta a játékos állapotáról dr. Kovács Tibor a fehervarfc.hu-nak.

A 36-szoros válogatott labdarúgó augusztusban a dunaszerdahelyiektől szerződött a piros-kékekhez, ahol ebben az idényben tíz bajnokin kilenc kanadai pontja (három gól és hat gólpassz) volt a mérlege.

Marco Rossi együttesében nyolc mérkőzésből ötön kapott lehetőséget a veretlenül megnyert Európa-bajnoki kvalifikációs csoport küzdelmei alatt.

A tavaszi idény február 3-án kezdődik, a Vidi a Zalaegerszeget fogadja, úgy tudjuk, jó esetben Kalmár ekkorra már felépülhet.

Rovatok