Index Vakbarát Hírportál

Három magyar konzul is elutazik majd a Fradi szerbiai meccsére

2023. november 30., csütörtök 06:19

Három magyar konzul is jelen lesz a Csukaricski–Ferencváros-futballmeccs helyszínén csütörtökön Szerbiában, két másik pedig már előtte a röszkei határátkelőnél, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

A tárcavezető arról számolt be, hogy szokás szerint elrendelték a konzuli jelenlétet, hogyha adott esetben valaki bajba kerül, akkor kollégái azonnal tudjanak segíteni.

Három konzul kollégám lesz jelen a stadionban, két konzulunk pedig a Röszke–Horgos határátkelőhelyen már most, reggel 6 órától, annak érdekében, hogy segítsék a tervezett szurkolói konvoj áthaladását

– közölte.

„És ugyanígy, akik majd visszafelé jönnek autóval, arra számíthatnak, hogy szintén két konzul kollégánk segíti majd az átlépésüket” – tette hozzá.

Szijjártó Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy mind a határátkelőhelyen, mind pedig a mérkőzés helyszínén kifejezetten alapos rendészeti átvizsgálásra kell számítani.

Tájékoztatása szerint ez a határon főleg a konvojban, illetve autóbusszal érkezőket érinti majd.

Ha ne adj' Isten, bárki bajba kerülne, akkor egyrészt a helyszínen lévő konzulokhoz lehet fordulni, másrészt pedig lehet hívni a +381 62 177 5580 ügyeleti telefonszámot

– tette hozzá Szijjártó.

A Ferencváros jelenleg a Konferencia Liga F csoportjának második helyén áll 6 ponttal. A csoportot az olasz Fiorentina vezeti 8 ponttal, a Genk ugyanannyi pontot szorgoskodott össze idáig, mint a magyar csapat, a Csukaricski pedig még nem szerzett pontot.

A Fradi és szerb riválisa találkozott már egyszer az idei kiírásban, akkor a magyar bajnok 3–1-re győzött hazai pályán.

Rovatok