Index Vakbarát Hírportál

Négy rendőr megsérült, miután a vendégszurkolók rakétákkal dobálták őket

2023. december 1., péntek 10:37

Az Aston Villa csütörtökön 2–1-re legyőzte a Legia Warszawa csapatát az Európa-konferencialiga ötödik fordulójában, a lengyel csapat szurkolói azonban már a kezdés előtt összecsaptak a rendőrökkel  a Villa Parkban, az angliai Birminghamben, miután rakétákkal dobálták meg őket. A történtek során négy rendőr sérült meg – adta hírül meg a Sky Sports.

rendfenntartás során 39 embert tartóztattak le, miután a meccskezdés előtt a lengyel drukkerek rakétákat dobáltak a rendőrökre a Villa Park közelében lévő buszmegállóban.

A találkozó végül csúszás nélkül, időben elkezdődött, azonban a történtek miatt a Warszawa-szurkolók csak a stadionon kívülről követhették az összecsapást, melynek a legnagyobb vesztesei a rendbontásban nem részt vevő nézők voltak.

Ugyanis őket sem engedték a sportlétesítménybe, hasonlóan rendbontó társaikhoz, így a vendégdrukkerek testületileg lemaradtak arról, hogy élőben szurkoljanak kedvenceiknek.

A lengyel együttes közben azzal vádolja az angol klubot, hogy megszegte a vendégjegyek eladásáról szóló megállapodást, amit az Aston Villa azzal magyarázott, hogy biztonsági okokból volt szükség a gyors és radikális döntésre.

A meccs után a West Midlands-i rendőrség kiadott egy közleményt:

„Több mint 30 letartóztatást hajtottunk végre, mivel ma este a Villa Park előtt a vendégszurkolók súlyos rendbontásai során rendőrök sérültek meg. Undorító és rendkívül veszélyes történésekkel kellett szembenéznünk.”

Rovatok