Index Vakbarát Hírportál

Mourinho szerint játékosai felszínesen álltak a mérkőzéshez

2023. december 1., péntek 18:13

José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője azzal vádolta játékosait a csütörtöki, Servette elleni Európa-liga-csoportmérkőzés 1–1-es döntetlenjét követően, hogy meglehetősen felszínes álltak a mérkőzéshez.

Úgy tűnik, hogy néhányan, akiknek nincs sok európai tapasztalatuk, kissé felületesen játsszák ezeket a meccseket 

– mondta a 60 éves szakember.

A konfrontációtól soha vissza nem rettenő tréner elmondta továbbá, hogy sok mindenen átment már az elmúlt évtizedekben, és rengeteg mérkőzésen vett részt a Bajnokok Ligájában, de ő pontosan ugyanolyan komolyan veszi ezeket az El-találkozókat is, mint bármelyiket másikat, a motivációja nem kisebb most sem.

Mourinho szerint nem lenne katasztrófa, ha végeznének csoportelsőként és jutnának automatikusan a nyolcaddöntőbe – a rómaiak továbbjutása a záró kör eredményeitől független már biztos –, azonban szerinte a játékosai elszalasztották azt a lehetőséget, hogy három ponttal távozzanak Svájcból.

„Nem fogok drámát csinálni a második helyből sem. Szerintem inkább az a dráma, hogy néhányan elpazaroltak egy lehetőséget azzal, hogy ugyanazzal a hozzáállással játszottak, amit folyamatosan látunk, különösen a második félidő elején, amikor vezettünk"– tette hozzá a portugál edző.

A mérkőzés vezető találatát Romelu Lukaku szerezte meg a 21. percben, azonban a hazai svájci csapat – a válogatott Bolla Bendegúzzal a soraiban – még kaput eltaláló lövést sem jegyzett. A második félidő elején a 27 éves elefántcsontparti csatár, Chris Bedia találatával egyenlített a Servette, és ezzel ki is alakult a végeredmény. 

Az Európa-liga G csoportját a Slavia Praha vezeti 12 ponttal, mögötte az AS Roma következik két ponttal lemaradva, ugyancsak továbbjutást érő helyen. Harmadik a Servette, amely ezzel a döntetlennel tavasszal az Európai-konferencialigában folytathatja, a moldáv Sheriff Tiraspol pedig biztosan kieső helyen zár.

A záró körben a Roma a Tiraspolt fogadja, míg a Servette a Slavia Praha otthonába látogat.

Rovatok