Index Vakbarát Hírportál

Bődületesen nagy gólokat lőtt a csodás feltámadás után nyerő Liverpool

2023. december 3., vasárnap 17:09 | aznap frissítve

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 14. fordulójában Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool hazai pályán hatalmas bombagólokkal 4–3-ra legyőzte a 87. percben még előnyben lévő Fulhamet. Kerkez Milos gólpasszt adott az Aston Villa ellen 2–2-t játszó Bournemouthban.

Az FA-kupában alaposan belehúzó Liverpool jó formában várta a meccset, hiszen bár legutóbb ikszelt a bajnokságban, a Manchester City elleni idegenbeli 1–1-es eredmény az egész 2023-as évet tekintve az egyetlen meccs, amelyet Pep Guardiola együttese nem tudott az Etihadban megnyerni!

A mérkőzés első lehetőségére a 7. percig kellett várni, akkor Szoboszlai Dominik átlövését maga elé ütötte Bernd Leno, Luis Díaz labdaszerzése után viszont hiába talált be Mohamed Szalah, a kolumbiai támadó a magyar középpályás lövésénél már lesen helyezkedett.

Ütközött viszont a német kapussal, akit ezt követően hat percen át kellett ápolni, alaposan megtörve a játék iramát hosszú időre.

A lassan éledező mérkőzésen nem sokkal később Szoboszlai harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos előterében, és bár ő is a labda mögé állt, végül Trent Alexander-Arnold tekert óriási gólt a bal felső sarokba (1–0).

Nem sokáig örülhettek a hazaiak, négy perccel később ugyanis jött Antonee Robinson bal oldali beadására Harry Wilson, aki a védőjét megelőzve a rövid alsóba lőtt (1–1).

Bő fél óra játék után Robinson megpattanó lövésénél Caoimhin Kelleher már verve volt, szerencséjére a kapu mellett kötött ki a labda.

A 39. percben aztán újabb jelentkezőt írhattunk fel a liverpooli gólszépségversenyre, a védők nem tudtak menteni, Alexis Mac Allister pedig 28 méterről a bal felsőbe ágyúzott (2–1).

A félidő 12 perces ráadásában kétszer is ünnepeltek a vendégek, előbb Kenny Tete les miatt elvett gólját videózás után megadták, majd Tim Ream is betalált, de ez már tényleg les volt, így maradt a 2–2.

És a szünetre is, mivel a végén még egy Szalah-ziccer is kimaradt, nem lehet azt mondani, hogy eseménytelen első félidő után mentek volna pihenőre a csapatok.

A fordulásban az 52. percben pörgette fel a játékot a Mersey-parti gárda, Szoboszlai két átlövése közül az egyik a jobb alsó mellett, a másik (másodjára már) Leno kezei között kötött ki, mielőtt egy labdaszerzés után Szalah indult meg, szépen játszott Darwin Núneznek, aki a lécet lőtte telibe.

Az uruguayi támadó kimaradó lehetőségeit követően a 64. percben Jürgen Klopp lecserélte Szoboszlait és Mac Allistert is, Cody Gakpo és Joe Gomez érkezett a pályára.

A 80. percben pedig jött a feketeleves: Tom Cairney bal oldali beadása után az öt perccel korábban beálló Bobby Decordova-Reid érkezett, és fejelt a kapuba (2–3).

A végjátékban Díaz védett fejese után Szalah bombázott a léc fölé, de a házigazdánál is jött egy csodacsere: az egyiptomi lekészítése után a 84. percben érkező Endo Vatanaru tekert hatalmas gólt a bal felsőbe a 87.-ben, egy percre rá pedig Alexander-Arnold lőtte ki a jobb alsót, így szenzációs meccsen a Liverpool 4–3-ra nyerni tudott!

A mérkőzés összefoglalója

A Bournemouth Kerkez Milossal a kezdőjében fogadta a BL-helyen álló Aston Villát, és 1–1-es félidőt követően az 52. percben épp a magyar válogatott bal oldali mindenesének előkészítése után talált be Dominic Solanke, de a 90. percben erre is volt válasza a vendégcsapatnak (2–2). A forma így sem rossz, az első kilenc forduló három döntetlenje és hat veresége után a legutóbbi öt fellépésen három siker és egy vereség mellett jött ez a döntetlen.

A Chelsea remekül kezdett a Brighton ellen, de hiába a két korai gól, a vendégek az első félidő hajrájában szépítettek, majd Conor Gallagher kiállítása miatt emberelőnybe kerültek. A 67. percben Enzo Fernández büntetőből megszerezte második találatát is, Joao Pedro révén a 92. percben pedig már csak újabb szépítésig jutott a Brighton – a 102.-ben ugyanis hiába reklamáltak büntetőt... 3–2

A forduló zárómérkőzésén és rangadóján a Manchester City otthon játszott 3–3-as döntetlent a Tottenham Hotspurrel. 

Premier League, 14. forduló

szombaton játszották:

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 33 pont (29–11), 2. Liverpool 31 (32–14), 3. Manchester City 30 (36–16), 4. Aston Villa 29 (33–20), 5. Tottenham 27 (28–20), 6. Newcastle 26 (32–14), 7. Manchester United 24 (16–17), ...16. Bournemouth 13 (16–30)

Rovatok