Index Vakbarát Hírportál

Az MU vezetőedzője kezdi elveszíteni az öltözőt, egyre kevesebb játékosa bízik benne

2023. december 5., kedd 11:09

A SkySports információi szerint egyre nagyobb a baj a Manchester United labdarúgócsapata háza táján, miközben a vezetőedző, Erik ten Hag legalább az öltöző felét elvesztette.

A hétvégén kiábrándító, 1–0-s vereséget szenvedett a Manchester United a Newcastle otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. Ezzel a vörös ördögök a tabella 7. helyére estek vissza, de ami még ennél is nagyobb probléma, hogy a Bajnokok Ligájában szinte kilátástalan a helyzetük. 

A csapaton belül az eredménytelenség és a holland szakember személye miatt egyre nagyobb a frusztráltság, szigetországi értesülések szerint pedig a játékosok egy része már egyáltalán nem bízik Ten Hag taktikájában, filozófiájában. A SkySports arról számolt be, hogy a United öltözőjének legalább fele már elpártolt a vezetőedzőtől, többük össze van zavarodva a történtek miatt, és nem érti, Ten Hag mit szeretne pontosan. 

Az egyik legnagyobb kérdőjel az edzésmódszerek körül alakult ki, mivel a játékosok egyszerűen nem értik, miért kell olyan sokat futniuk az edzéseken, véleményük szerint ez már az indokolatlanul sok kategóriája. Ezenkívül a holland szakember által képviselt játékstílussal sincsenek kibékülve, továbbá Ten Hag emberi oldalát is megkérdőjelezik, leginkább Jadon Sancho helyzete kapcsán. 

A SkySports információi szerint több rangidős játékos már próbált beszélni Ten Haggal, szerintük hol rontja el a dolgokat, de a vezetőedzőt állítólag nem hatották meg egyelőre a segítő szándékú szavak. A United már 10. vereségét szenvedte el a szezonban, de a vezetőség továbbra is teljes mértékben kiáll Ten Hag mellett.  

Rovatok