Index Vakbarát Hírportál

A játékvezető megúszta, Haaland még aggódhat a botrányos ítélet következményein

2023. december 6., szerda 10:31

A játékvezetői küldés alapján szerda este a Sheffield United–Liverpool Premier League-bajnokin lesz jelenése Simon Hooper játékvezetőnek. A spori hétvégén azzal került a középpontba, hogy a hosszabbítás perceiben az előnyszabály rossz alkalmazásával megfosztotta egy ziccertől a Manchester Cityt, amely végül 3–3-as döntetlenre végzett a Tottenhammel.

A brit játékvezetői testület, a PGMOL házon belül tisztázta Simon Hooper játékvezetőt, aki így semmiféle büntetést sem kap a Manchester City–Tottenham-meccs hajrájában történt, a brit médiában nagy felháborodást kiváltó hibás ítélete miatt – jelentette a Manchester Evening News. A lap beszámolója szerint szimpla emberi hibának minősítették az esetet, amikor az Erling Haaland ellen elkövetett szabálytalanságnál előbb előnyszabályt jelzett, majd mikor Jack Grealish valóban ziccerben törhetett volna kapura, mégis visszafújta az esetet.

Hooper a döntés értelmében a hétközi fordulóban a bajnoki cím másik várományosa, a Liverpool meccsén működik majd közre. Szoboszlai Dominikék a sereghajtó Sheffield United otthonába látogatnak szerda este. Érdekes találkozás lesz ez is, ugyanis Hoopernek ellenük is volt már egy botrányosan alakult meccse, méghozzá a Tottenham–Liverpool-mérkőzés, amelyen a videobírói szoba rossz kommunikációja miatt nem adott meg egy szabályos gólt a „vörösöknek”.

A lap felidézte, Hoopertől korábban már elvettek egy meccset, amikor a Manchester United–Wolverhampton- (1–0) bajnoki hajrájában egy nyilvánvaló tizenegyest nem ítélt meg André Onana rossz ütemű kijövetele után…

A hír duplán kellemetlen az ítélet által sújtott Manchester Citynek, ugyanis a csapattal szemben menet közben az angol Labdarúgó-szövetség a versenykiírás 20.1 E cikkelyének megsértése miatt eljárást kezdeményezett. A pont arról szól, hogy a kluboknak minden körülmények között biztosítaniuk kell, hogy játékosaik megfelelő viselkedést tanúsítsanak a pályán, ez azonban az FA munkatársai szerint nem valósult meg, amikor csaknem a fél csapat reklamálva nekirontott Hoopernek.

Haalandra pedig külön eltiltás is várhat, miután nyilvánosan, ráadásul a szövetség tagjai által alpárinak minősített stílusban kommentálta az ítéletet a közösségi oldalán.

A City a vasárnapi pontvesztéssel visszacsúszott a tabella harmadik helyére, miután az Arsenal és a Liverpool is győzni tudott a hétvégén. A címvédő a hétközi angol fordulóban ugyancsak ma lép pályára, ellenfele a közvetlenül mögötte álló (a különbség mindössze egy pont a két csapat között) Aston Villa lesz idegenben.

(Borítókép: Stu Forster / Getty Images Hungary)

Rovatok