Index Vakbarát Hírportál

Itt az idő: a magyar válogatott alapembere előtt lehetőség nyílik a bizonyításra

2023. december 7., csütörtök 15:11

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójának nyitómérkőzésén a Hoffenheim a Bochum csapatát fogadja. A hazaiaknál a kezdőcsapatban kaphat helyet, ezáltal újra lehetőséghez juthat a magyar válogatott alappillére, Szalai Attila.

A magyar válogatott 25 éves védője nyáron igazolt a német élvonalbeli klubhoz, de egyelőre finoman szólva sem számít meghatározó játékosnak, mindössze 3 mérkőzésen lépett pályára kezdőként. Most viszont újra eljöhet számára a lehetőség a bizonyításra, mivel posztriválisai közül ketten sem bevethetőek: Ozan Kabak sérülése miatt még szerdán sem végzett edzésmunkát, míg Kevin Akpoguma sárga lapos eltiltását tölti. 

Német szakportálok szerint itt az idő, hogy újra lehetőséget kapjon a nyáron 12,3 millió euróért szerződtetett magyar játékos. Pellegrino Matarazzo vezetőedző véleménye pedig szintén ezt támasztja alá. 

Ritkán találkoztam hozzá hasonló sráccal, aki ennyire pozitív, energikus, támogató és mindig ott van, amikor szükséged van rá. Soha nem volt egy rossz szava vagy gesztusa. Azt kell mondanom, lenyűgözően kezeli, hogy eddig kevés játékidőt kapott. Most, hogy megnyílik egy pozíció, talán újra lehetősége lesz arra, hogy megmutassa magát 

– taglalta az amerikai szakember a mérkőzést megelőzően. Szalai Attila számára kulcsfontosságú lenne a stabil játéklehetőség, mivel a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi egyértelműen elmondta, csak olyan játékosokra számít a jövő nyári Európa-bajnokságon, akik klubcsapataikban is pályára lépnek. 

Az elmúlt hetekben olyan sajtóhírek is felröppentek, hogy télen továbbállhat Szalai a Hoffenheimtől, és visszatérhet régi klubjához, a Fenerbachéhoz, ahol meghatározó játékosnak számított. A Hoffenheim–Bochum bajnoki mérkőzést péntek este játsszák. 

Rovatok