Index Vakbarát Hírportál

Szétalázták Frankfurtban a Bayern Münchent

2023. december 9., szombat 17:24

A Bayern München ritkán látható nagy pofonba szaladt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában: az Eintracht Frankfurt 5–1-re legyőzte a rekordbajnokot.

Katasztrofálisan indult a Bayern München számára az Eintracht Frankfurt elleni idegenbeli rangadó, hiszen már a 12. percben hátrányba került Omar Marmoush találatával, majd bő 35 perc elteltével már három góllal vezetett a vendéglátó (3–0)! A bajorok ezzel május óta először kapituláltak bajnokin legalább háromszor. A félidő hajrájában a sokat bizonytalankodó – a harmadik hazai gól előtt kapitális hibát elkövető – Joshua Kimmich szépített egy remek, tizenhatoson kívülről eleresztett tekeréssel, de ez sem jelentett egyet a bajorok feltámadásával (3–1).

Thomas Tuchel két helyen változtatott a szünetben, de hiába kapta le két szárnyvédőjét, Alphonso Daviest és Nússzer Mazrauit is, a hátsó alakzat így sem lett sokkal stabilabb. Sőt, az 50. percben egy gyors kontra végén negyedszer is kapitulált a rekordbajnok. A PSG-hez igazolt Randal Kolo Muani árnyékából előlépő – szintén francia – Junior Dina Ebimbe már másodszor volt eredményes a találkozón (4–1).

Tíz perccel később a videobírói rendszer – és néhány körömnyi különbség – is a Bayern ellen döntött, a leshatárról kilépő Ansgar Knauff találatát ugyan a pályán érvénytelennek ítélték, a VAR-ellenőrzés után már írhatták is át az eredményjelzőt 5–1-re.

Az Union Berlin hazai pályán 3–1-re nyert a Borussia Mönchengladbach ellen, ezzel elmozdult a veszélyzónából, tíz ponttal a 15. helyen áll. A piros-fehéreknél csereként lépett pályára a lábtöréséből két hete felépült Schäfer András, aki a hosszabbítással együtt bő 30 percet kapott.

Legutóbb edzőváltást jelentett az ekkora pofon

A Frankfurt az első csapat 48 év után, amely egy óra alatt öt gólt tudott szerezni a Bayern ellen a Bundesligában. Az 1975-ös Eintracht volt képes hasonlóra az akkori 6–0-s sikere alkalmával. A müncheniek az idényben először kaptak ki a hazai pontvadászatban. Négy éve, 2019. november 2-án a Frankfurt ugyancsak 5–1-re verte a Bayernt, és a kudarc Nico Kovac vezetőedző állásába került – írta a frankfurti találkozóval kapcsolatban az MTI.

Ugyancsak csere volt csapatában Sallai Roland, a magyar válogatott részleges combizomszakadásból visszatérő támadója az 58. percben, 0–0-s állásnál szállt be a Freiburgba a Wolfsburg otthonában. A vendégek végül Michael Gregoritsch 74. percben született góljával 1–0-ra nyertek.

A Dortmund és a Leipzig kora esti rangadójáról itt olvashat!

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
14. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Eintracht Frankfurt–Bayern München 5–1
(3–1)
Wolfsburg–Freiburg 0–1 (0–0)
Union Berlin–Mönchengladbach 3–1 (1–0)
Werder Bremen–Augsburg 2–0 (1–0)
Heidenheim–Darmstadt 3–2 (1–0)
Később kezdődött
Borussia Dortmund–RB Leipzig 2–3
(1–1)

Rovatok