Index Vakbarát Hírportál

Piros lap és öngól – a Dortmund alaposan besegített a Lipcsének a rangadón

2023. december 9., szombat 20:49

Az RB Leipzig idegenben 3–2-re nyert a Borussia Dortmund ellen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójának rangadóján. Gulácsi Péter a kispadról nézte végig az összecsapást, amelyet döntően befolyásolt Mats Hummels 15. percben kapott piros lapja.

Az előző idény két dobogósa csapott össze a legendás dortmundi sárga fal előtt. A 2022–2023-as bajnoki címről több mint drámai körülmények között lemaradó BVB és az erős hajrával a harmadik helyre kapaszkodott Leipzig ezúttal a negyedik és az ötödik pozícióban tanyázva keresztezte egymás útját.

A hazaiak a 15. percben emberhátrányba kerültek Mats Hummels kiállítása miatt, majd a 32.-ben egy öngóllal a Leipzig szerzett vezetést. Közvetlenül a szünet előtt, a 45+6. percben váratlanul egyenlített a Dortmund, Niklas Süle érkezett tökéletes ütemben Julian Brandt labdájára (1–1).

Fordulást követően Christoph Baumgertner újból a vendégeket juttatta előnyhöz. A ráadás perceiben még egy-egy gól esett mindkét oldalon, előbb Yussuf Poulsen lőtt a hazai kapuba, majd a 93. percben Niclas Füllkrug kozmetikázta az eredményt védőit megelőzve (3–2). Ez azonban a tényen nem változtatott, a kezdés előtt a BVB-t egy ponttal megelőző lipcseiek megerősítették pozíciójukat a tabellán.

A térdsérülése miatt a Leipzig kezdőjéből kiszorult Gulácsi Péter a kispadon ülte végig az összecsapást, míg a magyar válogatottban szeptemberben megsérült Willi Orbán rehabilitációja jelenleg is tart, januártól lehet újra a meccskeret tagja.

A kora délutáni mérkőzéseken az Union Berlin hazai pályán 3–1-re nyert a Borussia Mönchengladbach ellen, ezzel elmozdult a veszélyzónából, tíz ponttal a 15. helyen áll. A piros-fehéreknél csereként lépett pályára a lábtöréséből két hete felépült Schäfer András, aki a hosszabbítással együtt bő 30 percet kapott. 

Ugyancsak csere volt csapatában Sallai Roland, a magyar válogatott részleges combizomszakadásból visszatérő támadója az 58. percben, 0–0-s állásnál szállt be a Freiburgba a Wolfsburg otthonában. A vendégek végül Michael Gregoritsch 74. percben született góljával 1–0-ra nyertek.

A rekordbajnok Bayern München kiütéses vereségéről itt olvashat bővebben.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
14. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Borussia Dortmund–RB Leipzig 2–3
(1–1)
Korábban
Eintracht Frankfurt–Bayern München 5–1 (3–1)
Wolfsburg–Freiburg 0–1 (0–0)
Union Berlin–Mönchengladbach 3–1 (1–0)
Werder Bremen–Augsburg 2–0 (1–0)
Heidenheim–Darmstadt 3–2 (1–0)

Rovatok