Index Vakbarát Hírportál

Most akkor jó volt Szoboszlai, vagy harmatgyenge?

2023. december 9., szombat 17:01 | aznap frissítve

Egyre nagyobb bajban vagyunk az angol internetes lapok értékeléseivel. Már a múltban is feltűnt, hogy olykor egymással szöges ellentétben álló osztályzatokat kap tőlük Szoboszlai Dominik a Liverpool labdarúgócsapatának bajnoki összecsapásait követően, de ami a Crystal Palace elleni meccs után történt, az már tényleg hajmeresztő. Többen ugyanis honfitársunk leggyengébb teljesítményét látták, amióta nyáron megérkezett az Anfieldre, ugyanakkor volt olyan lap, amelynek a szakértője szerint Szoboszlai energikus és hasznos játékot mutatott.

Egyelőre csak a tények biztosak: a Liverpool ismét hátrányból fordított, és nyert 2–1-re a Selhurst Parkban a Crystal Palace, Király Gábor egykori klubja ellen. A „vörösök” 37 pontjukból 18-at úgy szereztek, hogy hátrányból fordítottak, ami szinte példátlan bravúr. Mindenesetre átvették a vezetést a Premier League tabelláján, bár az Arsenal még csak a liverpooliakat követően lép pályára.

Szoboszlai Dominik 72 percet töltött a pályán, csapata akkor egygólos hátrányban volt még. Viszont a cseréje után emberelőnybe került, és lendületbe jött. Ennyi biztos, meg a végeredmény. Az pedig, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya milyen teljesítményt nyújtott, az tényleg ízlés kérdése.

Márpedig azt már a rómaiak is megmondták, hogy: de gustibus non est disputandum. 

Lássuk az érdemjegyeket, amelyek igencsak szóródnak. Azért az átlag körülbelül 5-ös. 

BBC.com: 5,57. A közszolgálati honlap a legmagasabb osztályzatot, 6,40-et Alisson kapusnak adta, míg az érdemjegyeket tekintve honfitársunk a középmezőnyben van. 

90min.com: 4. Csak szenvedett, nem tudott a megszokott módon hatással lenni a történésekre.

Sofascore.com: 6,5. A honlap Trent Alexander-Arnoldnak osztotta a legmagasabb kalkulust, 8,1-et, Mohamed Szalah 8-ast kapott.

Daveockop.com: 5. Valószínűleg Szoboszlai leggyengébb meccse, amióta megérkezett az Anfieldre. Nagyjából észrevehetetlen volt, miközben a mérkőzés elment mellette, és nem sikerült úgy beavatkoznia a történésekbe, ahogyan megszokhattuk tőle.

Thisisanfield.com: 6. Amilyen jól kezdte a szezont, mostanában annyira nincs hatással az eseményekre. 

Onefootball.com: 4. Nem igazán volt befolyása a mérkőzésre.

Sg.finance.yahoo.com: 7. Energikus volt mindvégig, amíg a pályán volt, szépen vitte fel a labdákat, és jók voltak a beadásai is.

Rousingthekop.com: 5. Sokat csodáltuk Szoboszlait ebben az idényben, de az utóbbi időben kezd leereszteni. Hét közben rúgott ugyan egy gólt, és Klopp megint bizalmat szavazott neki a kezdő tizenegyben, de teljesen észrevehetetlennek bizonyult.

Liverpoolecho.co.uk: 5. Igyekezett, hogy életet leheljen a csapatba az első félidőben a passzaival, és legalább volt egy kapura lövése. Szünet után azonban eltűnt, és le is cserélték. 

Fotmob.com: 6,6. Itt Szalahé a legmagasabb, 8,4.

Whoscored.com: 6,2. Itt is Szalah volt a legjobb, 7,5-tel. 

Rovatok