Index Vakbarát Hírportál

A Fiorentina döntetlennel készült a Ferencváros ellen

2023. december 10., vasárnap 23:44

A Fiorentina 1–1-es döntetlent játszott az AS Roma vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának vasárnap esti rangadóján.

Az MTI beszámolója szerint a fővárosiak hamar vezetést szereztek azonban utána rémálomszerűen alakult számukra a mérkőzés, mert sérülés miatt már az első félidőben le kellett cserélni az argentin válogatottal világbajnok Paulo Dybalát, majd a második játékrész elején Nicola Zalewskit kiállította a bíró, ezt kihasználva pedig Lucas Martinez Quarta találatával egyenlítettek a firenzeiek.

A Roma végül kilenc ember fejezte be az összecsapást, mert a hajrában Romelu Lukaku is piros lapot kapott, azonban a Fiorentina kettős emberelőnye ellenére nem tudta megszerezni a győztes gólt, így a „farkasok” immár öt kör óta veretlenek.

A már továbbjutott Fiorentina csütörtökön a Ferencváros vendége lesz az Európa-konferencialiga csoportkörének utolsó fordulójában, a meccs tétje egyrészt a csoportelsőség lesz, másrészt a magyar bajnok számára a továbbjutás kiharcolása.

Serie A, 15. forduló:

Frosinone–Torino 0–0

Monza–Genoa 1–0 (0–0)

Salernitana–Bologna 1–2 (0–2)

AS Roma–Fiorentina 1–1 (1–0)

szombaton játszották:

Internazionale–Udinese 4–0 (3–0)

Hellas Verona–SS Lazio 1–1 (0–1)

Atalanta–AC Milan 3–2 (1–1)

pénteken játszották:

Juventus–SSC Napoli 1–0 (0–0)

hétfőn játsszák:

Empoli–Lecce 18.30

Cagliari–Sassuolo 20.45

A tabella:

(Borítókép: Giacomo Bonaventura az AS Roma–Fiorentina mérkőzésen 2023. december 10-én. Fotó: Domenico Cippitelli / NurPhoto / Getty Images Hungary)

Rovatok