Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal Kerkez volt a nap magyar PL-hőse, záporoznak a 8-asok

2023. december 10., vasárnap 06:22

Megszoktuk, hogy Szoboszlai Dominik osztályzatait összesítjük az adott nap Premier League-fordulója után, de most egy alig 20 éves fiatalember ellopta a show-t labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya elől. Kerkez Milos a mezőny egyik legjobbjának bizonyult a Bournemouth csapatában, amely hatalmas meglepetésre 3–0-ra legázolta a Manchester Unitedet az Old Traffordban. Nem bántak szűkmarkúan a jeles 8-as osztályzatokkal az angol internetes honlapok, amikor Kerkez teljesítményét értékelték.

Legjobb, ha minden felesleges szócséplés helyett idézünk a 90min.com internetes szaklap értékeléséből a Manchester United vs. Bournemouth bajnoki mérkőzés után, Kerkez Milosra vonatkozóan:

Szünet után Milos Kerkez gyors egymásutánban kétszer is bedobta a testét a labda útjába a Bournemouth kapuja előtt, önfeláldozóan hárítva a United játékosainak lövését. Ezzel igencsak frusztrálta előbb McTominayt, majd Bruno Fernandest.

Már ennyiből is látszik, hogy Kerkez alighanem élete meccsét játszotta szombaton az Old Traffordon, ahogy klubja történetében is emlékezetes marad ez a 3–0, ami azt is jelentette, hogy fennállása során először nyert PL-meccset a Bournemouth a Manchester United otthonában. 

És most lássuk Kerkez osztályzatait, érdemes, mert nem akármilyenek!

90min.com: 8. Könnyűszerrel leradírozta a pályáról Antonyt. Gondolkodás nélkül bedobta a testét, ha kellett, halált megvető bátorsággal óvta meg kapujukat a góltól.

Onefootball.com: 8.

Eurosport.com: 8.

Eplindex.com: 8.

NBCsports.com: 7.

Sofascore.com: 7,4

Rovatok