Index Vakbarát Hírportál

Kerkez Milosék kiütötték a Manchester Unitedot az Old Traffordon

2023. december 9., szombat 17:59

Elképesztő diadalt aratott a Kerkez Milossal felálló Bournemouth a Manchester United otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 16. fordulójában, miután 3–0-ra átgázolt vendéglátóján. A magyar válogatott védő végigjátszotta a mérkőzést, és egygólos vendégvezetésnél több bravúros mentést is bemutatott.

A Manchester United hullámzó formában, ám mégiscsak a Chelsea ellen megnyert rangadóval a háta mögött léphetett pályára az Old Traffordon a néhány hete még szinte fix kiesőnek gondolt Bournemouth ellen. Csakhogy az elmúlt másfél hónapban Kerkez Milos csapatát mintha kicserélték volna, október vége óta hat bajnokiból négyet is megnyert az együttes, miközben csak egyszer kapott ki, míg előtte kilenc PL-meccset vívott meg nyeretlenül.

Andoni Iraola pedig ezúttal is rendkívül agresszív csapatot küldött pályára, aminek hamar meg is lett az eredménye: a második percben Dominic Solanke esésénél még megúszta a tizenegyest André Onana és a Manchester United, nem sokkal később már ott táncolt a labda a hazai hálóban. Lewis Cook centerezése után Solanke használta ki Shaw bizonytalanságát utcahosszal megelőzve a későn eszmélő – november legjobb PL-játékosának választott – Harry Maguire-t (0–1).

A 24. percben Kerkez járt közel egy gólpasszhoz, ám a beadása után Solanke hiába fejelte volna léc alá a labdát, Onana nagyot védett. A kipattanónál aztán a les mentette meg a 2–0-s vendégvezetéstől a manchesterieket. Hiába birtokolta a folytatásban jóval többet a labdát Erik ten Hag együttese, a Bournemouth-kontrákban legalább annyira ott volt az újabb vendéggól veszélye, mint a United-játékosok lábában az egyenlítés esélye. Sőt, Solanke 40. percben lőtt kapufája után nyugodtan mondhatjuk, így is a Bournemouth maradt veszélyesebb.

Fordulás után szinte felbillent a pálya, az MU teljesen beszorította a vendégeket, előbb Scott McTominay, majd Bruno Fernandes lövésénél blokkolt bravúrosan Kerkez. Nem sokkal később Netónak kellett résen lennie egy élesen a kapuja előterébe lőtt szöglet után. A magyar válogatott bekk csapata azonban átvészelte a nehéz perceket, majd a 69. minutumban szinte a semmiből meg is duplázta az előnyét, Marcus Tavernier beadásánál a csereember, Philip Billing ugrotta túl Luke Shaw-t, és bólintott a kapuba (0–2).

A hajrában nemhogy feltámadt volna a United, újabb gólokat kapott, igaz, ezek közül csak Marcos Senesi fejese ért, Dango Ouattara hosszabbításban esett találatát kezezés miatt végül a VAR-szoba elvette. A 3–0-s vereségre azonban így sem lehet büszke ten Hag és csapata.

Mintha a kudarc nem lenne elég, a meccsen begyűjtött sárga lapja miatt a csapat kapitányát, Bruno Fernandest is elvesztette a United a jövő hétvégi, Liverpool elleni rangadóra.

A Bournemouth története során először tudott nyerni a rekordbajnok otthonában, sikerével pedig már a 13. helyen áll a tabellán. A United eközben maradt 27 pontos, és a forduló végére a nyolcadik helyre csúszhat vissza.

Szoboszlai Dominikék csapata, a Liverpool drámai londoni fordításáról itt olvashat bővebben!

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
16. FORDULÓ
Brighton–Burnley 1–1 (0–1)
Manchester United–Bournemouth 0–3 (0–1)
Sheffield United–Brentford 1–0 (1–0)
Wolverhampton Wanderers–Nottingham Forest 1–1 (1–1)
Crystal Palace–Liverpool 1–2 (0–0)
Aston Villa–Arsenal 1–0 (1–0)

vasárnap játsszák
Everton–Chelsea 15:00
Fulham–West Ham United 15:00
Luton Town–Manchester City 15:00
Tottenham Hotspur–Newcastle United 17:30

(Borítókép: André Onana és Harry Maguire csak nézi, amint a United hálójába gurul a labda. Fotó: Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Rovatok