Index Vakbarát Hírportál

Véget ért a Bayern München sztárjának szezonja

2023. december 12., kedd 09:19

Thomas Tuchel, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint legalább nyolchetes kihagyás vár a sérült Serge Gnabryra, aki legkorábban februárban térhet majd vissza a csapathoz, számára az őszi szezon ezzel befejeződött.

A 28 éves német válogatott támadó az Eintracht Frankfurt otthonában 5–1-re elveszített szombati bajnokin csereként állt be, de öt perc után le kellett hozni a pályáról, majd a Bayern – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – közölte, hogy Serge Gnabrynak izomsérülése van és a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén biztosan nem léphet pályára. Azóta az is kiderült, ennél valamivel nagyobb a baj.

Attól tartok, hogy minimum nyolc hét lesz, vagy annál is több. Majd meglátjuk, milyen ütemben gyógyul

– nyilatkozta Thomas Tuchel vezetőedző Manchesterben, ahol a Bayern kedd este Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést játszik a United vendégeként.

Túl sok ez a számára, mert már a kartörése után is hosszú idő volt, mire visszatérhetett. Aztán egyből csúcsformába került az edzéseken, volt egy jó hete, de egy perccel a pályára lépése után megsérült Frankfurtban

– tette hozzá az MTI által idézett tréner.

Gnabry a mostani idényben csak öt bajnoki meccsen játszott, ezek közül három alkalommal volt kezdő. Gólt még nem szerzett, miközben az előző szezonban 14 góllal és hét gólpasszal segítette a münchenieket a bajnoki címhez.

A Bundesligában most második Bayern a BL-ben már biztosan nyolcaddöntős és csoportelső, s kedd este a továbbjutást jelentő második hely eléréséért küzdő Manchester United vendége lesz – összegezte a helyzetet a Magyar Távirati Iroda.

Rovatok