Index Vakbarát Hírportál

50 éve nem látott rekord vár Szoboszlaiékra a Manchester United ellen

2023. december 14., csütörtök 12:09

A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató, listavezető Liverpool és Kerkez Milos csapata, a Bournemouth is tovább folytathatja jó sorozatát az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 17. fordulójában.

A Liverpool hetek óta remek formában futballozik, kilenc kör óta veretlen a Premier League-ben, igaz, ebben az időszakban csak egy komolyabb ellenfele akadt, a címvédő Manchester City, amellyel győzelemmel felérő döntetlent játszott idegenben. Ezúttal a másik manchesteri csapat, a hatodik helyen álló United látogat az Anfieldre, ahol a lelátó bővítése miatt 50 éve nem látott nagy közönség, több mint 57 ezer szurkoló nézheti majd a két ősi rivális gárda összecsapását – emelte ki a Magyar Távirati Iroda.

A vasárnap esti rangadó esélyese a Liverpool, amely hazai pályán még százszázalékos a mostani idényben, hét meccsen 21 pont, 21 rúgott és mindössze 5 kapott gól a mérlege. Az MU – amely hét közben elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától – jóval rapszodikusabban teljesít, kilenc győzelem mellett hétszer kikapott (döntetlent még nem játszott a bajnoki szezonban), idegenben pedig 4 siker és 3 kudarc szerepel a neve mellett.

Mint az Indexen megírtuk, a találkozó magyar szempontból is kiemelkedőnek ígérkezik, ugyanis Szoboszlai Dominik mellett még egy honfitársunk kap bizonyítási lehetőséget majd az Anfielden. 

Kerkezék az utóbbi öt fordulóban négy győzelemmel és egy döntetlennel 13 pontot gyűjtöttek, ennek köszönhetően már a 14. helyen állnak a tabellán. A formájuk alapján most is győzelmi esélyekkel várhatják a szombati összecsapásukat, amelyen a kieső helyen álló, három forduló óta nyeretlen Luton Town lesz a vendégük.

Az élcsoport tagjai közül a második helyen álló, otthon a Liverpoolhoz hasonlóan még veretlen Arsenal a Brightont fogadja, míg a meglepetésre harmadik Aston Villa az ugyancsak középcsapat Brentford vendége lesz. A Manchester City az előző fordulóban legyőzte a Lutont, ezzel megszakította rossz sorozatát, a Crystal Palace elleni hazai mérkőzésen pedig akár elkezdhet felépíteni egy új győzelmi szériát.

A forduló péntek esti nyitómeccsét az öt kör óta nyeretlen Nottingham Forest és az ötödik helyen álló Tottenham Hotspur játssza előbbi csapat otthonában – tekintett előre a Magyar Távirati Iroda.    

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 17. FORDULÓ
Péntek
Nottingham Forest – Tottenham Hotspur 21.00

Szombat
Bournemouth – Luton Town 16.00
Chelsea – Sheffield United 16.00
Manchester City – Crystal Palace 16.00
Newcastle United – Fulham 16.00
Burnley–Everton 18.30

Vasárnap

Arsenal–Brighton 15.00
Brentford – Aston Villa 15.00
West Ham United – Wolverhampton Wanderers 15.00

Liverpool – Manchester United 17.30

(Borítókép: Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

Rovatok