Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City bankot robbantana a Bayern München sztárjáért

2023. december 16., szombat 13:10

Angol lapértesülés szerint a Manchester City készen áll bankot robbantani a Bayern München német válogatott középpályásáért, Joshua Kimmichért.

A futballátigazolásokkal foglalkozó portál szerint Pep Guardiola, az angol bajnok, FA-kupa-, Bajnokok Ligája- és európai Szuperkupa-győztes együttes trénere a német futballistát nevezte meg a gárda első számú célpontjának.

A katalán szakember korábban Declan Rice-t próbálta megszerezni hasonló szerepkörbe, de rá az Arsenal csapott le végül a nyáron klubrekordot jelentő összegért.

Kimmich a nyáron szívesen maradt a münchenieknél, ahol már nyolc bajnoki címet és 20 trófeát szerzett, de a hírek szerint az elmúlt időszakban összekülönbözött Thomas Tuchel vezetőedzővel, jövője pedig kérdésessé vált a német rekordbajnoknál.

A 28 éves futballista betölthetné a Citynél azt az űrt, ami honfitársa, Ilkay Gündogan Barcelonába szerződése után keletkezett, és amit az együttes Mateo Kovacic és Matheus Nunes megszerzésével próbált betölteni – egyelőre hiába.

A címvédőnél ráadásul az idény elején rögvest hosszú időre kidőlt a világ talán legjobbja, Kevin De Bruyne, és bár a BL-ben így is hibátlanul menetel, a Ligakupából már kiesett, a bajnokságban pedig botladozik az elmúlt időszakban, és jelenleg csak a negyedik helyen áll a tabellán.

Kimmich szerződése még másfél évig érvényes a Bayernnél, ha a felek útjai elválnak, akkor a klub még a télen (vagy legkésőbb jövő nyáron) értékesítheti egyik legnagyobb értékét, akit a Transfermarkt 75 millió euróra taksál.

A 82-szeres válogatott szűrő a Stuttgart utánpótlását kijárva egy kétéves lipcsei időszak után került vissza a VfB-hez, mielőtt 2015 nyarán 8,5 millió euróért a Bayern játékosa lett. A müncheni klubban 367 tétmérkőzésen 41 gólt és 100 gólpasszt tett a közösbe – szenzációs mezőnymunkáján túl.

(Borítókép: Joshua Kimmich a Manchester United–FC Bayern München mérkőzésen 2023. december 12-én. Fotó: Richard Sellers / Allstar / Getty Images Hungary)

Rovatok