Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland gólt szerzett, sorozatban harmadszor nyert a csapata

2023. december 17., vasárnap 17:54 | aznap frissítve

Sallai Roland csapata, a Freiburg hazai környezetben a magyar légiós góljának is köszönhetően 2–0-ra nyert a Köln ellen a német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. Az éllovas Leverkusen semmi kétséget nem hagyott afelől, hogy jobb csapat mint a Frankfurt, és győzött 3–0-ra.

A magyar válogatott támadó a 66. percben csereként lépett pályára a hazai csapatban, amely több mint fél órán keresztül emberhátrányban futballozott. A 26 esztendős Sallai a 95. percben a 11-es pontról fejelt a bal alsóba, ezzel megszerezte idénybeli ötödik gólját.

A Freiburg sorozatban a harmadik sikerét aratta a Bundesligában, ráadásul kapott gól nélkül. A játéknap további mérkőzésein a címvédőBayern München a Stuttgart ellen vívott rangadót, míg az éllovas Leverkusen a Frankfurtot győzte le magabiztosan hazai pályán, 3–0-ra. Xabi Alonso együttese szezonbeli 24. tétmérkőzésén is veretlen maradt, a német futball történetében erre mindeddig a Hamburger SV volt képes az 1982/83-as kiírásban.

Bundesliga, 15. forduló

Rovatok