Index Vakbarát Hírportál

Tehetetlen volt a Stuttgart Münchenben, sima Bayern-siker a rangadón

2023. december 17., vasárnap 21:27

A német labdarúgó-élvonal (Bundesliga) 15. fordulójának zárómérkőzésén a Bayern München hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Stuttgartot. Ezzel a bajor csapat tovább zárkózik az éllovas Leverkusen mögött.

Javította múlt heti csúfos vereségét a Bayern München. Thomas Tuchel csapata a legutóbbi fordulóban kiütéses, 5–1-es vereséget szenvedett a Frankfurt otthonába, de az akkori teljesítmény már a múlté. Előbb a Bajnokok Ligájában aratott győzelmet – és jutott tovább elsőként csoportjából – a Manchester United otthonában, majd a bajnokságban az egyébként sziporkázó Stuttgartot fogadta. 

A vasárnap esti mérkőzésen hamar előnybe került a Bayern, a 2. percben Harry Kane vette be riválisa kapuját, Leroy Sané passzából. Ezt követően még az első játékrészben kétszer zörgött a Stuttgart hálója, előbb Kim Min-Jae, majd Thomas Müller révén, de egyik gól sem volt érvényes les helyzetek miatt. 

A mésodik félidőben Kane megduplázta saját maga góljainak számát, egyúttal csapata előnyét is, majd alig telt el néhány perc, Kim immár szabályos gólt szerzett. A Stuttgart eddigiekben sziporkázó támadóteljesítménye egyáltalán nem köszönt vissza a pályán, alig jutottak el a Bayern kapujáig, de amikor ott jártak, akkor sem veszélyeztettek különösen. Így a bajorok magabiztosan nyerték meg a mérkőzést, javították múlt heti botlásukat, és továbbra is zárkóznak az éllovas Leverkusen mögött. 

A játéknap korábbi mérkőzésein Sallai Roland gólt szerzett a Freiburgban, csapata pedig sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg. Részletek alább.

Bundesliga, 15. forduló

Rovatok