Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik leggyengébb liverpooli meccse volt, az osztályzatok is olyanok

2023. december 17., vasárnap 20:31

Ahogy a Liverpool, úgy a csapaton belül Szoboszlai Dominik is gyengén játszott a Premier League legnagyobb presztízsű rangadóján a Manchester United ellen. Az angol sajtó keményen bírálja a magyar válogatott csapatkapitányát, még 3-as osztályzat is becsúszik az érdemjegyek közé. Kár, hogy az őszi szezon végére elfáradt az idényt pazarul kezdő középpályás.

Az az igazság, hogy fájó volt magyar szemmel és szívvel végignézni az angol sajtó gyengécske osztályzatait, amelyekkel Szoboszlai Dominik teljesítményét értékelték a LiverpoolManchester United-rangadó után. De nem szólhatunk egy szót sem, mert válogatottunk csapatkapitánya valóban rosszul játszott, nem csoda, hogy egy óra elteltével lecserélték. Könnyen lehet, hogy ez volt eddig a leghalványabb produkciója az Anfielden.

Sajnos az osztályzatok is ezt tükrözik, nem beszélve a szóbeli kritikáról. 

Goal.com: 3. Már csak árnyéka annak a nagyszerű játékosnak, aki elkápráztatta a közönséget a szezon elején. Számos kulcspassza rossz helyre ment, ígéretesnek induló támadások akadtak el rajta. Egy óra után lecserélték. (A honlap Szoboszlait és Darwin Nunezt emelte ki mint a mezőny két leggyengébb játékosát.)

NBC.sports: 5. Lecserélték a második félidőben, és egy szót sem szólhat ezért. Nem volt hatással a meccsre, egy lövése volt, amit az égbe küldött.

90min.com: 3. Olyan volt, mint egy lyukas szita, minden átment rajta. A magyar játékos leggyengébb teljesítménye eddig vörös mezben.

Liverpoolworld.uk: 5. Nem ment neki a játék az első félidőben, egy jó lehetőséget magasan fölébombázott. Szünet után sem csinált sokat, egy alkalommal tizenegyest reklamált, de sikertelenül. Lecserélték a 61. percben, a formája kétségbeejtően gyenge.

Anfieldwatch.co.uk: 5. Az első fél órában többször is jó lehetőségei adódtak a jobb szárnyon, de nagyon nem ment neki, az utolsó passzok nem sikerültek. Nem meglepő, hogy egy óra elteltével lecserélték.

Sports.yahoo.com: 5.

Liverpoolecho.co.uk: 4. Már a cikk is azzal kezdődik, hogy Szoboszlai Dominik borzalmas napot fogott ki. Aztán az értékelés: Rossz passzok sorozatban, hibás döntések, mindezek felejthető teljesítményt jeleznek. A közönség ki is fejezte elégedetlenségét a középpályás játékával. Indokolt volt a cseréje. 

Thisisanfield.com: 4. Szoboszlai fantasztikus igazolás volt a Liverpoolnak, de éppen a magasra tett elvárások miatt ez egy pocsék meccse volt. A 23 éves játékos folyton elvesztette a labdát szünet előtt, túlhelyezte az átadásait, és fokozatosan elment az önbizalma. Keményen dolgozott, mint mindig, de nagyon nem ment neki a játék. Jogos volt a lecserélése.

Acefootball.com: 7. Kommentár nincs...

Anfieldindex.com: 5. A magyar válogatott csapatkapitánya roppant izgatott volt, vélhetően túlságosan is bizonyítani akart az első félidőben. Többször is jó helyzetbe került, de elrontotta az utolsó passzokat. Bár némileg meglepő, hogy lecserélték, tény, hogy nem emlékeztet a formája a szezon elején mutatottra. 

(Borítókép: Szoboszlai Dominik 2023. december 17-én a Liverpool–Manchester United-meccsen. Fotó: John Powell / Getty Images Hungary)

Rovatok