Index Vakbarát Hírportál

Nem bírt egymással az előző szezon ezüst- és bronzérmese

2023. december 17., vasárnap 15:46 | aznap frissítve

A házigazda Kecskemét döntetlent játszott a Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén. A játéknap további mérkőzésein a rekordbajnok Ferencváros magabiztosan győzte le a Zalaegerszeget, míg az utolsó mérkőzésen a Puskás Akadémia gól nélküli döntetlenre végzett a Mezőkövesddel.

A kecskeméti mély talajú pályán küzdelmes első félidőt láthatott a közönség. A hazaiak sokkal jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, jóval többet birtokolták a labdát, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. A Debrecen a félidő derekán jött ki a szorításból – addig szinte csak a vendégek térfelén folyt a játék –, azonban sem akcióból, sem pontrúgásból nem sikerült gólszerzési lehetőséghez jutnia. Az álmos első játékrész egyperces ráadásában már szinte mindenki a szünetet jelző sípszóra várt,

amikor Kusnyír jobb oldali beadása után Bárány Szécsi elé tolta a labdát, ő pedig középről, 11 méterről a kapuba bombázott.

A fordulást követően a korábbiakhoz képest aktívabban támadott a DVSC, többször el is jutott a kecskeméti kapuig, a befejezések azonban nem sikerültek. A hajrához közeledve a cserékkel felfrissített hazai csapat egyre több zavart okozott a vendégek kapuja előtt, és össze is jött az egyenlítés: a négy hónapos kényszerpihenő után most visszatérő Banó-Szabó Bence remek mozdulattal továbbította a kapu bal alsó sarkába a labdát. A hátralévő időben mindkét fél hajtott a győztes gólért, de egyikük sem járt sikerrel, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen a tavalyi szezon ezüst- és bronzérmese között.

Ferencváros–Zalaegerszeg

Hatalmas fölényben futballozott az FTC az első félidőben, számos nagy gólhelyzetet is kidolgozott, de vagy Dombó védett hatalmasat – mint például Lisztes ziccerénél a találkozó elején –, vagy a hazai támadók hibáztak.

Nem sokkal a fordulást követően megtört a jég, Lisztes értékesített egy kipattanót. A folytatásban is a zöld-fehérek rohamoztak, és a 76. percben Aanebe közeli találatával eldöntötték a három pont sorsát. A végeredményt a hajrában a csereként pályára lépő Ben Romdhane állította be. A Ferencváros sikerével egy pontra megközelítette az őszi bajnok Paksot. 

Vasárnap este az idei utolsó bajnoki mérkőzésen a Puskás Akadémia gól nélküli döntetlenre végzett a Mezőkövesd ellen. 

OTP Bank Liga, 17. forduló

Rovatok