Index Vakbarát Hírportál

Magabiztos Arsenal-siker, a szezon meglepetéscsapata újabb győzelmet aratott

2023. december 17., vasárnap 17:32 | aznap frissítve

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 17. fordulójában az Arsenal magabiztosan győzte le a Brightont, míg a szezon meglepetéscsapata, az Aston Villa 2–1-re nyert a Brentford otthonában.

A tabella élére állt az Arsenal az angol bajnokságban, miután 2–0-s győzelmet aratott a Brighton felett hazai pályán. Mikel Arteta csapata az első félidőben még nem talált fogást riválisán, a második játékrész elején viszont zörgött a Brighton hálója: Gabriel Jesus fejjel volt eredményes. A folytatásban is a londoniak voltak aktívabbak, Ben White fejesét előbb egy védő blokkolta, majd Martin Ödegaard bal felső sarokba tartó labdáját Verbruggen piszkálta ki bravúrral. 

Nem úgy, mint a 87. percben, amikor remek játékot bemutatva Nketiah passzolt Havertz elé, aki tökéletes ütemben lőtt a kapu jobb alsó sarkába, megduplázva ezzel csapata előnyét és egyben beállítva a végeredményt. Az Arsenal szezonbeli 12. győzelmét aratta, és immár 39 pontos. 

Egy egységgel kevesebbel rendelkezik a szezon meglepetéscsapata, az Aston Villa, mivel a birminghamiek is begyűjtötték a három pontot, és arattak 2–1-es győzelmet a Brentford otthonában. Unai Emery csapata még hátrányban volt a félidőben, de a fordulás után Ben Mee azonnali piros lapja mindent borított, majd előbb Moreno, végül pedig Watkins volt eredményes, így az Aston Villa tartja a lépést az élmezőnnyel. 

A játéknap további mérkőzésén a West Ham egyértelmű sikert aratott, és nyert 3–0-ra a Wolves ellen, hazai pályán. A forduló zárásaként a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool a Manchester Unitedet fogadja. 

ANGOL PREMIER LEAGUE,  17. FORDULÓ

Rovatok