Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München hosszabbít legendás futballistájával

2023. december 18., hétfő 16:40

A Bild értesülése szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) rekordbajnok Bayern München megegyezett Thomas Müllerrel a szerződéshosszabbításról.

A 34 éves támadó 2000 óta tartozik a klub kötelékébe, és 2009 óta tagja a felnőttcsapatnak. A profiknál 684 meccsen léphetett már pályára, ezeken pedig közel 500 kanadai pontot (237 gól, 261 gólpassz) termelt.

A világbajnok támadó eddig 12 bajnoki címet, hat kupát, nyolc hazai Szuperkupát, két-két BL-t, klubvilágbajnokságot és európai Szuperkupát nyert együttesével, vagyis összesen 32 trófeát.

Müller szerződése jövő nyáron járna le az együttesnél, de a klub ügyeiben rendre jól értesült Bild úgy tudja, hogy a felek már mindenben megegyeztek egymással a folytatásról, és csak az aláírás hiányzik a szerződésről, amely 2025 nyaráig szól majd, és még a héten be is jelentik.

A 126-szoros német válogatott futballista ebben az idényben 18 mérkőzésen lépett pályára, ezeken viszont alig 39 percet átlagolt – így is volt már két gólja és öt gólpassza.

A bajorok a jelenlegi évadban egy meccsel kevesebbet játszva négy pontra vannak az éllovas Bayer Leverkusentől, a Bajnokok Ligájában pedig nyolcaddöntőbe jutottak, ahol a Lazio lesz az ellenfelük.

Rovatok