Index Vakbarát Hírportál

Öngóllal indult be a Manchester City a klub-vb elődöntőjében

2023. december 19., kedd 21:05

A Manchester City labdarúgócsapata kedden 3–0-ra legyőzte a japán Urawát a klubvilágbajnokság második elődöntőjében, így az angol klub mérkőzhet meg a Szaúd-Arábiában megrendezett torna pénteki fináléjában a brazil Fluminense együttesével, és szállhat csatába a negyedik trófeájáért az esztendőben.

Josep Guardiola csapata két védelmi megingástól eltekintve – ami leginkább a könnyelműség számlájára volt írható – a meccs kezdetétől fogva dominált, előbb távoli átlövésekkel próbálkozott Rodri révén, majd egyre közelebb jutott a kapuhoz és a gólszerzéshez. Az Urawa csupán a saját térfelén védekezett, a felezővonalat is csak ritkán lépte át játékosa. Ennek ellenére Maruis Hoibraaten öngóljával a szünetben minimális volt az angol bajnok előnye.

A középpályás Mateo Kovacic találatával a második félidő hetedik percében már 2–0-ra vezetett a Manchester City, néhány perccel később pedig indításból Matheus Nunez kipattanó lövését a portugál Bernardo Silva illesztette be a rövid alsóba, amellyel beállította a mérkőzés végeredményét (3–0). A folytatásban akadtak még helyzetei a Citynek, de már nem nőtt a különbség.

A harmadik helyért az al-Ahli és az Urawa mérkőzik meg december 22-én, pénteken 15:30 órakor, a döntőt pedig aznap este a Manchester City, valamint a Real Madrid legendáját, Marcelót is soraiban tudó Fluminense játssza 19:00-kor Dzsiddában. Mindkét döntős először szerepel a klub-vb-n.

Fölösleges volt az aggodalom a fárasztó, hosszú utazástól az angolok részéről, simán hozták elsőre a kötelezőt. A pénteki ellenfél azért a keddinél nagyobb falatnak és komolyabb feladatnak ígérkezik.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ

hétfőn játszották:

Rovatok