Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City sztárja úgy panaszkodott, hogy közben mégsem

2023. december 19., kedd 11:16

Bernardo Silva, a Manchester City labdarúgója szerint elképesztő, hogy mennyi mérkőzést kell játszaniuk mostanában, de a magas fizetés miatt nem panaszkodhat. A portugál válogatott középpályás csapatával kedd este megkezdi szereplését a szaúdi klubvilágbajnokságon.

Az a sok meccs, amit manapság játszunk, egy kicsit őrületes, hiszen a többi futballista pihen, mi meg most is terhelés alatt állunk, ami miatt a sérülések száma is megnövekedhet

– mondta Silva.

„A végén persze azért nem panaszkodhatunk, mert sok pénzt keresünk, de véleményem szerint azok számára, akik szeretik a labdarúgást, és akiket szórakoztat a játék, azok számára ennyi összecsapás után a meccsek elveszítik az energiájukat és az intenzitásukat” – folytatta a portugál.

A Manchester Citynek majdnem 5000 kilométert kellett utaznia a tornára, ami a legnagyobb decemberi meccsdömpingben igazán nagy terhelést jelent a játékosoknak. 

„Nem konzultáltak velünk erről, de megpróbáljuk a munkánkat végezni, a lehető legjobban képviselni a klubjainkat, valamint azokat az embereket, akik adják a fizetésünket, és a szurkolókat, akik támogatnak minket" – mondta a portugál középpályás Silva.

A Manchester City az európai Bajnokok Ligája győzteseként készül a szaúdi klubvilágbajnokságra, az elődöntőben az Urawa Red Diamonds ellen játszik kedden, győzelem esetén három nappal később pedig a Fluminense elleni döntő következik.

Josep Guardiola, a Manchester City menedzsere így nyilatkozott: „nem vagyok az újfajta versenyek ellen. Én az ellen vagyok, hogy évről évre kevesebb idő jut a regenerációra”.

Ez az, amire állandóan panaszkodom. Nekem nem számít, hogy háromnaponta, hatnaponta vagy hétnaponta játszunk. Ez rendben van. De az nagyon nehéz, hogy befejezzük a szezont, majd három hét múlva újra kezdjük, és elmegyünk Ázsiába vagy az Egyesült Államokba. Ez nagyon kemény nekünk és különösen a játékosoknak. Változnia kell a dolgoknak.

„De hogyan is változna, ha a szezon befejezte után, elmész a tengerentúlra, hogy másik versenyen játssz? Ez a probléma” – folytatta a spanyol szakember.

Guardiola szerint a FIFA klubvilágbajnokság lehetőséget kínál a Manchester Citynek, hogy megnyerje az összes trófeát, amit csak lehet. Emlékeztetett, ez az első alkalom, hogy a manchesteri kékek a klubvilágbajnokságon szerepelnek. 

Ezt azonban nem vesszük természetesnek, sokkal inkább kiváltságnak, megtiszteltetésnek, hogy egyáltalán itt lehetünk, és Európát képviselhetjük. Tudjuk, hogy a döntőbe jutni nem egyszerű feladat, és az ellenfelünket sem igazán ismerjük” – mondta Guardiola.

A City kulcsemberei közül Kevin de Bruyne combizomsérüléssel küzd, Erling Haaland pedig lábsérülés miatt van kényszerpihenőn, ennek ellenére mindketten elutaztak a közel-keleti országba – bár arról még nincs hír, hogy bármelyikük is pályára lép.

A torna 2025-től 32 csapatos versennyé bővül, amelyet négyévente nyáron rendeznek majd meg – a jelenlegi kisebb, évenkénti, szezon közbeni esemény helyett.

Hétfőn sorsolták a BL-nyolcaddöntő összecsapásait, amelyben a címvédő a Manchester City az FC Köbenhavn csapatával találkozik, először február 13-án, Dániában, majd március elején hazai pályán. 

Rovatok