Index Vakbarát Hírportál

Biztosan kihagyja az Eb-t a Real Madrid sérülésből lábadozó klasszisa

2023. december 20., szerda 10:21 | aznap frissítve

A Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois bejelentette, hogy kihagyja a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságot.

A belga válogatott játékos augusztusban szenvedett keresztszalag-szakadást, és már akkor tudni lehetett, hogy ebben az idényben nem számíthat játékéra Carlo Ancelotti vezetőedző.

A Real Madrid ezért kölcsönvette Kepa Arrizabalagát a Chelsea-től, aki novemberben szintén megsérült, majd visszatérése után a kispadon találta magát, az ukrán Andrij Lunyin ugyanis kiszorította őt a kezdőből.

A súlyos sérülésből lábadozó Courtois – aki többek között Bajnokok Ligáját és két bajnoki címet nyert eddig a Reállal – most azt nyilatkozta a belga Sporza tévéadónak, hogy ha szerencséje van, akkor májusban talán játszhat egy tétmeccset, de nem forszírozza a minél hamarabbi visszatérést.

A Real Madrid azt akarja, hogy 100 százalékos állapotban álljak újra a kapuba. Hangsúlyozták, hogy semmiképpen ne térjek vissza túl korán. Ezt nagyon világosan a tudtomra hozták. És én nem akarom eljátszani ezt a bizalmat

– jelentette ki a 31 éves futballista.

A decemberi sorsoláson Belgium egy csoportba került Szlovákiával és Romániával, az E jelű kvartettbe még a playoff B ágának (Izrael/Bosznia-Hercegovina/Ukrajna/Izland) győztese kerül.

Egymás után dőlnek ki a Real alapemberei

Néhány nappal ezelőtt David Alaba, a Real Madrid osztrák válogatott védője is súlyos sérülést szenvedett. A 31 éves hátvéd a Villarreal ellen 4–1-re megnyert bajnokijának első félidejében sérült meg. A vizsgálatok Alaba bal térdében mutatták ki az elülső keresztszalag szakadását, ezért elkerülhetetlenné vált a műtét. Nem kizárt, hogy neki is ki kell hagynia az Eb-t.

A szezon elején Éder Militao dőlt ki hónapokra, miután elszakadt az elülső keresztszalagja az Athletic Bilbao elleni bajnoki meccsen. Rajtuk kívül Vinícius Júnior, Camavinga és Aurélien Tchouaméni is kénytelen volt kihagyni több fontos mérkőzést, miután felkerült a nevük a sérültek listájára. Apróbb fájdalmak miatt a már említett Arrizabalaga és a félelmetesen jó idényt futó Jude Bellingham sem volt mindig bevethető.

Rovatok