Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai szorgalmas volt, de elszórta a labdákat, ez az osztályzatokon is meglátszik

2023. december 23., szombat 21:51

Meglehetősen széles skálán szóródnak Szoboszlai Dominik osztályzatai a Premier League 18. fordulójában játszott Liverpool–Arsenal-rangadó után. Volt olyan lap, amely négyest adott a magyar labdarúgónak, de hetes érdemjegyek is akadtak. Azért hét közben a West Ham ellen határozottan jobban játszott válogatottunk csapatkapitánya.

A futómennyiséggel, az elvégzett munkával ezúttal sem volt baj, de sajnos túl sok volt a pontatlan passz. Nagyjából így összegezhetnénk Szoboszlai Dominik teljesítményét a Liverpool–Arsenal-rangadón. Az angol sajtó osztályzatai is hozzávetőleg ezt a percepciót tükrözik, 4-es és 7-es között szóródnak az érdemjegyek. Hogyha átlagot vonunk, akkor 5,89 jön ki, ami kerekítve hatos, tehát elfogadható.

Ez van, sajnos a Liverpool más kávéház, mint a magyar válogatott vagy a Lipcse volt, ahol a szabadrúgások és a szögletek Szoboszlai felségterületét jelentették. Itt, az Anfielden a robot jut osztályrészül honfitársunknak, más kérdés, hogy a kínálkozó kevés lehetőségből azért egy kicsit többet is kihozhatna, ahogy azt a szezon első hónapjaiban tette. 

Pozitívum az utóbbi mérkőzésekkel szemben, hogy Szoboszlai végigjátszotta a 90 – valójában 95 – percet. Bármilyen jó az erőnléte, ahogy az egyik honlap megállapítja, kezd fáradni.

Sok az az 1754 perc, amennyit a szezonban a pályán töltött.

És most az osztályzatok:

Liverpoolworld.uk: 6. Az első félidőben nem volt annyit játékban, mint amennyit szeretett volna. Feljavult szünet után, több párharcot is megnyert, de aztán megint eltűnt.

Goal.com: 4. Labda nélkül jó volt, mert rengeteget futott, de ezúttal is pontatlanok voltak a passzai és a lövései. A liverpooli támadások rendre rajta akadtak el, mert elszórta a labdákat.

NBCsports.com: 7. Hatalmas védőmunka, néhány lehetőség támadásban, de nem a legjobb megoldásokat választotta. Sokat dolgozott.

90min.com: 5. Ismét egy csendes teljesítmény a magyar válogatott játékostól. Nem igazán tudott játékba avatkozni, továbbá volt néhány megmagyarázhatatlanul rossz átadása. 

Onefootball.com: 5.

Thisisanfield.com: 6. Ha egy szóval akarnánk jellemezni Szoboszlai játékát, azt mondhatnánk: szorgalmas volt. Gondoskodott róla, hogy az ellenfél érezze: ott van a pályán. Ha nála volt a labda, előretört, úgy, ahogy azt már megszokhattuk tőle. Csak éppen bántóan hanyagul bánt a labdával, kiváltképp, amikor fáradni kezdett. Nem csoda, 1754 percnyi játék van a lábában...

Liverpool.com: 6. Többet kellett védekeznie, mint talán szeretett volna, és támadásban nem igazán tudott hatással lenni a játékra. 

Liverpoolecho.co.uk: 6. Nem sok vizet zavart a támadóharmadban, de a védőmunkája lenyűgöző volt.

Telegraph.co.uk: 6. Le-föl járt a két tizenhatos között, mint a vasaló, és többször is jó pozícióba került, de ezekből nem tudott kihozni semmit sem. Szorgalmas volt, és fegyelmezett.

Sportskeeda.com: 7. Szoboszlai elfogadható teljesítményt nyújtott, passzpontossága 83 százalékos volt. Hat párharcot nyert meg, négy szerelése volt, továbbá egy átadást fülelt le. Volt két lövése is, de egyik sem találta el a kaput. 

Acefootball.com: 7.

Anfieldwatch.co.uk: 5. Túl sokszor hozott rossz döntést, gyakran adta el a labdát ígéretes liverpooli támadás közben. A legemlékezetesebb megmozdulása egy jócskán mellészálló lövés volt a tizenhatos előteréből.

Eplindex.com: 5. Csendes teljesítmény, nem volt hatással a mérkőzés alakulására.

BBC.com: 6,34.

Anfieldindex.com: 7. A magyar válogatott csapatkapitánya kissé szétszórt volt az első félidőben, nem tudta megtalálni azt a könnyed ritmust, ami a West Ham ellen jellemezte a játékát. A második félidőben feljavult, azzal párhuzamosan, hogy a csapata is fölénybe került. Szünet után többet futott fel, de a támadóharmadban nem volt elég határozott.

Eurosport.com: 6.

Rovatok