Index Vakbarát Hírportál

Három hónapos kihagyás vár az Arsenal ellen megsérült Liverpool-védőre

2023. december 24., vasárnap 01:48

Pocsék hírt kaptak a magyar válogatott Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool FC szurkolói az Arsenal elleni 1–1-es bajnoki döntetlent követően. Az orvosi vizsgálatokat követően ugyanis kiderült, a találkozón kényszerűségből lecserélt védő, Kosztasz Cimikasz kulcscsonttörést szenvedett, így a becslések szerint minimum három hónapos kihagyás vár majd a görög futballistára.

Amint arról beszámoltunk, már az első félidő 35. percében kényszerű cserét kellett végrehajtania Jürgen Kloppnak az Arsenal elleni rangadón. A Bukayo Sakával ütköző Kosztasz Cimikasz kizuhant a pályáról, letarolta saját menedzserét, majd olyan szerencsétlenül érkezett, hogy az orvosi vizsgálatok szerint eltörte a kulcscsontját.

„Túl közel voltam ahhoz, hogy tisztán lássam, mi történik. Az első gondolatom az volt, oké, én rendben vagyok, a második, hogy legyen Kosztasz is rendben. De az ő állapota ennek az ellenkezője volt. Eltörte a kulcscsontját” – számolt be az első vizsgálatok alapján görög balhátvédje állapotáról Klopp.

A Liverpool Twitter-oldala mindezt annyival egészítette ki, Cimikaszra vasárnap újabb vizsgálatok várnak. Csak ezután derülhet ki, pontosan mennyit kell majd kihagynia, de az angol sajtó becslései szerint legalább három hónapos kényszerpihenő vár rá.  

A vörösök első számú posztfelelőse, Andrew Robetson október közepén, a Spanyolország–Skócia Európa-bajnoki selejtezőn szenvedett olyan súlyos vállsérülést, hogy meg kellett műteni. A skót bekk visszatérését január utolsó napjaira, február elejére jósolták anno. Mindezek alapján bő egy hónapig, akár öt-hat bajnoki erejéig is vészmegoldásra kényszerül a védelem bal szélén az együttes.

A csapatban idén a 19 éves akadémista, Luke Chambers, valamint a szombat este Cimikaszt váltó Joe Gomez játszott már kényszerűségből ezen a poszton. Ha csak a január elején nyíló átigazolási időszakban nem szerződtet ide valakit a Pool, vélhetően erre a kettősre hárul majd a Robertson és Cimikasz hagyta űr betöltése. 

Alighanem ennél szebb karácsonyi ajándékot is el tudott volna képzelni Cimikasz, Klopp és megannyi liverpooli szurkoló. 

Az 1–1-es végeredménnyel az Arsenal megőrizte vezető pozícióját a Premier League-ben, míg a Liverpool visszakapaszkodott a második helyre, jobb gólkülönbségével megelőzve a harmadik helyezett Aston Villát. Az angol bajnokság 2023–2024-es szezonjából – két mérkőzés híján – 18 forduló ment már le. 

Rovatok