Index Vakbarát Hírportál

Kerkez Milos nélkül folytatódott a Bournemouth remek sorozata

2023. december 26., kedd 18:21

Sorozatban nyolcadik bajnokiján maradt veretlen a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth az angol élvonalbeli labdarúgóligában (Premier League). Ráadásul az együttes a Fulham elleni 3–0-s győzelemmel feljött a felsőházba, a tabella 10. helyére.

A Nottingham Forest meglepetésnek számító newcastle-i sikere után Kerkez Milos együttese, a Bournemouth Fulham elleni bajnokijával folytatódott a Boxing Day Nagy-Britanniában. A magyar válogatott szárnyvédőjét bokasérülés miatt nélkülöző „cseresznyések” pedig újabb okot adtak szurkolóiknak az ünneplésre.

Az első félidőben minimális mezőnyfölényben futballozó házigazda a 44. percben szerezte meg a vezetést. Alex Scott remek szólója után a tizenhatos bal csücskétől érkező Justin Kluivert váltotta gólra a kialakult ziccert (1–0)

A második félidőben büntetőből növelte előnyét a vörös-fekete együttes – a Bournemouth 2022 áprilisa óta először(!) jutott tizenegyeshez bajnokin –, Dominic Solanke értékesítette az Antoine Semenyo által kiharcolt lehetőséget (2–0). 

A végeredményt a 95. percben Luis Sinisterra alakította ki (3–0). Sikerükkel Andoni Iraola játékosai a 10. helyre léptek előre, a többi között a Chelsea-t és a Wolverhamptont is megelőzve. Minderre aligha fogadtak volna a Bournemouth legfanatikusabb drukkerei is, ugyanis a csapat november elején még kieső helyen állt. 

A két újonc csatájából a Luton Town jött ki győztesen: a Sheffield United a hajrában született öngólokkal – előbb Jack Robinson, majd Anisz Ben Szliman vette be saját kapuját – 3–2-re kikapott hazai pályán. 

Premier League, 19. forduló

szerdán játsszák:

csütörtökön játsszák:

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Rovatok