Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldónak esze ágában sincs abbahagyni: még legalább három évig lenne válogatott

2023. december 27., szerda 16:42

Cristiano Ronaldo 2023-ban sem vett vissza a céljaiból, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez elmondása szerint az ötszörös aranylabdás 250-szer szeretne pályára lépni a nemzeti együttesben.

Az 50 éves spanyol szakember hat éven át irányította a belga válogatottat, az igazán nagy áttörés viszont vele sem jött össze, a 2018-as világbajnoki bronzérem volt a csúcs. Katarban aztán a csoportkörben ért véget az „aranygeneráció” alkonya, ami után januárban a portugál válogatott kapitánya lett.

A 2023-as év remekül sikerült az új együttműködés számára, hiszen az együttes mind a tíz idei (Eb-selejtezős) meccsét megnyerte, 36–2-es gólkülönbséget összehozva, a 2016-os győztes pedig ezzel először jutott ki hibátlan mérleggel a kontinensviadalra.

A menetelés egyik főszereplője ezúttal is Cristiano Ronaldo volt, aki kilenc fellépésen tíz találatig jutott, ezzel fölényesen elsőként zárt a csoportban. Az ötszörös aranylabdás klasszis továbbra sem lassít tehát, és ezek után már azt sem lehet kizárni, hogy valóra válik, amiről Martínezzel beszélgettek még a kinevezése idején.

Nagyon közel járt a 200. válogatott fellépéséhez, ami korábban még senkinek sem sikerült a futball történetében. Természetesen a beszélgetésünk privát volt, de egy részletét a válaszának elárulhatom. Amikor azt kérdeztem tőle, hogy érdekli-e, motiválja-e a 200. válogatottság elérése, azt mondta nekem, hogy a 250. érdekli

– mondta a korábbi kiváló svéd játékosnak, Fredrik Ljungbergnek.

Cristiano Ronaldo időközben 205-szörös válogatott lett, rajta kívül a 200 továbbra sincs meg senkinek, a 250-hez viszont még a legsűrűbb három évét (2004: 16, 2006 és 2021: 14-14) figyelembe véve is legalább ennyit kellene játszania, hogy ezt elérhesse.

Más szóval nyugodtan nézhetjük úgy, hogy Cristiano Ronaldo még a 2026-os világbajnokságon is bőven játszani szeretne – immár 41 évesen!

Ki tudja, hátha az Európa-bajnoki cím és a Nemzetek Ligája-diadal után a vb-arany is összejön végül...

(Borítókép: Cristiano Ronaldo (b) és az izlandi Sverrir Ingason (j) a 2024-es Európa-bajnokság Portugália–Izland-mérkőzésén az Alvalade Stadionban, Lisszabonban, Portugáliában 2023. november 19-én. Fotó: Hugo Amaral / SOPA Images / LightRocket / Getty Images Hungary)

Rovatok