Index Vakbarát Hírportál

Királyi bejelentés: megvan, ki irányítja a Real Madridot 2026-ig – hivatalos

2023. december 29., péntek 13:57

A spanyol élvonalbeli labdarúgóliga (La Liga) rekordbajnoka, a Real Madrid bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Carlo Ancelottival.

Az olasz szakember 2021 nyarán érkezett vissza korábbi klubja (2013–2015) kispadjára, az elmúlt két és fél év alatt pedig honi szinten bajnokságot, kupát és Szuperkupát nyert, a nemzetközi porondon pedig Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot és európai Szuperkupát.

Ancelotti két időszaka alatt összesen már tíz trófeát gyűjtött be a királyi gárdával, ugyanakkor a nyáron gyakorlatilag kész tényként közölte a brazil szövetség, hogy a Realnál a 2023–2024-es idény végén lejáró szerződése után az ötszörös világbajnok irányítását veszi át az olasz tréner.

Meg is indultak a találgatások az utódlást illetően, és a királyi gárda korábbi kiváló középpályása, a Bayer Leverkusennel csodát tevő Xabi Alonso nevétől volt leghangosabb a nemzetközi sajtó.

Ugyanakkor az utóbbi hetekben egyre többet cikkeztek arról, hogy könnyen lehet, hogy a La Ligában élen álló, a BL-ben az RB Leipzig elleni nyolcaddöntőre készülő együttes mégis egyezségre jut Ancelottival.

Végül erre az év utolsó hétköznapján sor is került, a Real Madrid a hivatalos honlapján jelentette be az egyezséget:

A Real Madrid 2026. június 30-ig hosszabbított Carlo Ancelottival. A vezetőedző öt idény alatt tíz trófeát nyert az együttessel, két BL-t, két klubvilágbajnokságot, két európai Szuperkupát, egy bajnoki címet, két kupát és egy spanyol Szuperkupát. Ancelotti az egyetlen edző, aki négy BL-t nyert, övé a versenysorozat legtöbb győzelme (118), illetve ő az első, aki mind az öt európai topligában bajnoki címet nyert

– méltatta trénerét a királyi gárda.

A brazil válogatottnak tehát úgy fest, hogy a 2026-os világbajnokságig várnia kell rá – ha addig persze nem választ mást az ötszörös aranyérmes.

(Borítókép: Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője ünnepel a Bajnokok Ligája 2021/2022-es Liverpool–Real Madrid döntője után 2022. május 28-án. Fotó: Cesare Purini / Mondadori Portfolio / Getty Images Hungary)

Rovatok