Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City magabiztosan győzte le az újoncot, a Chelsea megszenvedett a sikerért

2023. december 30., szombat 18:05 | aznap frissítve

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 20. fordulójában a címvédő Manchester City 2–0-ra győzte le az újonc Sheffield Unitedet, míg a játéknap első mérkőzésén a Chelsea már háromgólos előnyben volt a Luton ellen, mégis meg kellett izzadnia a győzelemért.

Sokáig úgy tűnt, hogy a közelmúltban bravúros eredményeket elérő Luton Town ezúttal nem tudja megszorongatni riválisát, mivel a a Chelsea már az első félidő derekán kétgólos előnyben volt. Sőt a második játékrészben Cole Palmer megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját, amellyel úgy tűnt, bebiztosította győzelmét a londoni alakulat. 

Igen ám, de Adebayo révén a Luton előbb még csak lesgólt szerzett, majd 6 perccel később szabályosan talált a Chelsea hálójába Barkleynak köszönhetően, így két gólra zárkózott. A 87. percben Adebayo is gólt szerzett, mindössze egy találat maradt a londoniak előnye, amely ugyan nem könnyen, de végül elegendőnek bizonyult. A Chelsea nyolcadik győzelmét aratta a szezonban, és maradt a tabella 10. helyén. A Luton továbbra is kieső pozícióból várja a folytatást. 

A játéknap hátralévő mérkőzésein a címvédő Manchester City hamar előnybe került a Sheffield United ellen, Rodri talált az újonc hálójába Foden passzából. Pep Guardiola csapata a játékrész hátralévő részében nyomasztóan sokat birtokolta a labdát – 82 százalékban a Kékeknél volt a játékszer – de újabb találatot nem szerzett. 

Nem úgy, mint a második játékrész elején, amikor újra Foden volt a kiszolgáló személyzet, Julian Alvarez elé tálalt, aki magabiztosan lőtt a hálóba, megduplázva ezzel csapata előnyét. A Sheffield United ugyan tisztesen helytállt, gólszerzésre komolyabb lehetősége nem nyílt, míg a City nem növelte tovább előnyét, így a végeredmény 2–0. 

A szezon első felében vártnál jobb teljesítményt nyújtó, tabellán harmadik helyezett Aston Villa hazai pályán ezúttal nem hibázott, és az újonc Burnleyt a 90. percben szerzett Douglas Luiz büntetőjével győzte le. Unai Emery csapata kétgólos előnyt épített ki a mérkőzés korai szakaszában, majd emberelőnybe is került, a Burnley viszont egyenlített, ezért maradt a döntés az utolsó percekre, a vége 3–2. 

A játéknap másik két délutáni mérkőzésén a Wolverhampton magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott az Everton ellen, míg a Crystal Palace 3–1-re győzte le a Brentfordot. 

Kora este a néhány nappal ezelőtt bravúros fordítást végrehajtó Manchester United a Nottingham Forest vendége lesz. 

Premier League, 20. forduló

Vasárnap játsszák:

Hétfőn játsszák:

Kedden játsszák:

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok